headerfoto headerfoto headerfoto
 
Algemeen

Corona Update: Nieuwe maatregelen

30-9-2020
Per dinsdag 29 september 18.00 uur is, vanwege de nieuwe landelijke richtlijnen, de horeca in het clubhuis van MHC Roden gesloten voor in ieder geval de komende 3 weken. Ook de kleedkamers blijven gesloten. Sporters dienen niet voorafgaand aan hun training/wedstrijd al op de club te komen en moeten na afloop weer direct naar huis gaan. 

Daarnaast mogen bij trainingen geen ouders of begeleiders (m.u.v. de trainer) meer aanwezig zijn. Ook voor bezoekers en toeschouwers bij competitiewedstrijden gelden nieuwe regels. Begeleiders van uitteams mogen bij wedstrijden aanwezig zijn, maar van thuisteams mogen alleen de coach, trainer en teammanager aanwezig zijn. Verder worden geen toeschouwers of bezoekers toegelaten.

Op zaterdag en op zondag vervalt de bardienst, maar deze zal worden omgezet naar corona-dienst. Met een bezetting van 2 personen per team. Deze moeten voor/tijdens en na de wedstrijd aanwezig zijn voor het attenderen op en het naleven van de corona-regels. Deze maximaal 4 personen(indien er op 2 velden wedstrijden zijn. 2 personen als er op 1 veld een wedstrijd is.) die zijn ingedeeld voor de corona-dienst nemen het attenderen van de teams op het verlaten van het complex na de wedstrijden, verwelkomen de externe teams en wijzen hen op de regels en begeleiden het halen en opbergen van keepersspullen uit het clubhuis. Zij krijgen via de manager een lijst met taken doorgestuurd. De Coronaverantwoordelijken kunnen ijs/de EHBO-kit halen uit het clubhuis, indien nodig.  

Voor ouders die hun kinderen naar een training of wedstrijd brengen, geldt het volgende:

 -   Jongste jeugd(Tot en met de D-jeugd): ouders kunnen hun kind vanaf 10 minuten voorafgaand aan de training afzetten bij het hek op parkeerplaats (dat is de ingang van het sportpark). Iedereen die er dan is, wordt onder begeleiding naar de velden gebracht. Ook bij de thuiswedstrijden wordt op de parkeerplaats verzameld. Samen met de coach/manager/spelbegeleiders lopen de kinderen dan naar het veld. Voor ophalen geldt dat de kinderen weer worden afgezet bij de parkeerplaats.
-   Oudere jeugd: mogen het complex op fietsen. Zij houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Trainers zullen hierop toe zien. 

Toeschouwers zijn voorlopig niet toegestaan op sportaccommodaties. Het doel van deze maatregel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Onderstaande punten geven richting aan de maatregel:

   - Ouders mogen niet meer naar de trainingen en wedstrijden van hun kind(eren) komen kijken.
   -  Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen!
   - Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Kinderen worden dus op de parkeerplaats afgezet!
  -  Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
  -  Personen die tijdens de wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, als spelbegeleider bij de Jongste Jeugd, scheidsrechterbeoordelaar, cameraman, fysio, manager, scheidsrechter, coronaverantwoordelijke mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.
  -  Kleedkamers en clubhuis zijn gesloten voor alle teams. De achterdeur is open voor toiletbezoek(wel verzoeken we iedereen om hier alleen gebruik van te maken bij extreem hoge nood). Kleedkamers zijn alleen toegankelijk voor uitspelende teams met een reistijd van meer dan een uur. 

Wij zijn ons bewust van de noodzaak om corona weer onder controle te krijgen en rekenen hierin op je begrip.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Eten op de club!

Geen gezien coronamaatregelen

eten op de club

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Roderweg 2
9301 RE Roden
050 - 501 63 97
secretariaat@mhcroden.nl