Update Corona virus en hockeyen

24-3-2020 Update 24 maart:
SPORTPARK MHC RODEN GESLOTEN TOT MINIMAAL 6 APRIL
Verzoek blijft om je hieraan te houden. Er kunnen vanaf nu boetes uitgedeeld worden!

De Nederlandse regering heeft op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden, open te stellen, staat nog tot en met 6 april.

NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. De KNHB blijft de richtlijnen van het RIVM volgen, net als de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Zodra we meer informatie hebben, zullen we dit vanzelfsprekend delen op onze website en app.

Update 18 maart:

SPORTPARK MHC RODEN GESLOTEN

Zoals iedereen inmiddels weet zijn alle sportparken gesloten, waaronder die van MHC Roden. De afgelopen dagen zien we echter vele kinderen gebruik maken van ons sportpark. Wat we heel mooi vinden(en het liefste ook aan zouden willen moedigen), MAAR de maatregelen zoals deze genomen zijn door de overheid zijn er niet voor niets

Ook kinderen lopen de kans elkaar te besmetten met het Corona virus, en via hun kunnen anderen weer besmet raken.

We doen dan ook een beroep aan de ouders, leden en niet-leden om er voor te zorgen dat er niemand gebruik maakt van ons sportpark zolang de KNHB/RIVM dit aan geeft.

We begrijpen dat het ingrijpende maatregelen zijn die worden genomen, ook voor kinderen.

Zodra het kan is een ieder weer van harte welkom op ons sportpark!

Alvast bedankt voor de medewerking.

Update 17 maart:

Mocht het mogelijk zijn om weer te gaan spelen na 6 april, dan verwachten wij dat er gedurende het paasweekend (11-13 april) nog geen competitie wordt gespeeld. Op die manier kunnen teams zich gezamenlijk voorbereiden. Het is mogelijk dat de competitieperiode wordt verlengd en er langer wordt doorgespeeld dan normaal. De competitieleiders werken op dit moment diverse scenario’s uit en houden de actuele ontwikkelingen scherp in de gaten.

Update 14 maart:

Tot en met 6 april geen hockeycompetitie in heel Nederland
Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 6 april. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.

Dus ook op MHC Roden geen hockeyactiviteiten en het clubhuis dicht.
De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportverenigingen/complexen in Nederland hun deuren moeten sluiten, in elk geval tot en met 6 april. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor onze hockeyvereniging.
Hou dit bericht in de gaten voor meer informatie.

Tot nader bericht geen eten op de club!!