Trainingen 11 december

Vanwege de voorspelde omstandigheden gaat de keeperstraining vandaag NIET door. De training van M8e2 en Md3 gaat wel door, maar we begrijpen het natuurlijk als de kids niet komen! Er is 1 trainer aanwezig(die in Leek woont, de trainers uit Roden komen niet.) Graag even doorgeven aan de eigen trainer of je er wel of niet bent, zodat hij door kan geven aan de trainer uit Leek hoeveel kids er komen!

Alle wedstrijden zondag 10 december afgelast

District Noord Oost Nederland In verband met de huidige situatie en de code oranje voor onze regio is besloten om alle wedstrijden af te gelasten.

EHBO Sport workshop

Donderdag 19 november is er een EHBO Sport Workshop bij MHC voor trainers en coaches gehouden. EHBO staat voor 'Eerste Hulp Bij Ongelukken'. De workshop was onder leiding van een Rode Kruis medewerkster. De avond was een zeer leerzaam, leuk en interactief gebeuren. In het begin konden de deelnemers aangegeven, welke specifieke verwondingen ze behandeld en uitgelegd wilden hebben. Je moet hier denken aan 'zand in ogen', 'bal op hoofd / knie / lichaam', 'botbreuken', 'bewusteloosheid', 'schaafwonden' en 'verstuiking enkels'. Als je het allemaal zo leest, zijn dit niet de leukste dingen. Echter in het hockey niet ondenkbaar dat dit gebeurt.
De uitleg werd afgewisseld met het zelf doen, waarbij koppels werden gevormd met 'slachtoffer' en 'eerste hulpverlener'. Dit was zeer interessant en goed om te doen. Al met al een zeer leerzame en nuttige avond. Ik zou zo zeggen een ieder die iets in de hockey doet als coach, scheidsrechter en / of trainer zou minimaal een avond als deze moeten hebben gehad. Al is het maar voor de 'awareness' dat 'veiligheid' boven alles gaat. De avond werd MHC aangeboden door AON verzekeringen in samenwerking met het Rode Kruis en Save-a-life. Waarvoor onze dank.

Zaalwachten Zaalseizoen 2017/2018

Begin december begint de zaalcompetitie. Zoals elk jaar is dit een mooie kans om je vrijwilligersbijdrage terug te krijgen, want er zijn weer zaalwachten nodig. Er zijn in totaal 60 zaalwachten nodig.  Bij 12 uur zaalwacht krijg je je vrijwilligersbijdrage terug.  Opgeven kan door te mailen naar [email protected]   Dan zal Maria Ouwinga, de nieuwe zaalco├Ârdinator, het schema invullen in Lisa en komt het in de Lisa - agenda te staan. Zaalwachten zijn nog nodig op: Zondag 3 december: 8.30-12.00.  1 zaalwacht 12.00-15.30. 1 zaalwacht 15.30-19.15. 2 zaalwachten
Zondag 10 december: 13.30-16.00. 2 zaalwachten 16.00-18.30. 2 zaalwachten
Zaterdag 6 januari: 18.15-21.15. 1 zaalwacht
Zondag 7 januari: 8.30-12.00. 2 zaalwachten
Zondag 28 januari: 8.30-12.00.  1 zaalwacht 12.00-15.30. 1 zaalwacht 15.30-19.15. 1 zaalwacht
Zondag 4 februari: 8.30-12.00.  2 zaalwachten 12.00-15.00. 2 zaalwachten
Zondag 11 februari: 8.30-12.00 1 zaalwacht 12.00-15.00. 1 zaalwacht 15.00-18.30. 1 zaalwacht
Alvast bedankt!

Zaalhockeyclinic in Leek!

Op 27 december is er een leuke en leerzame zaalhockeyclinic voor iedereen van 7-16 jaar!

Er komt zelfs een zaalhockeyinternational om jullie de fijnste kneepjes van het zaalhockey te leren!

Meer info:  https://www.facebook.com/mhcroden/posts/1626591770717776

MEIDEN B1 van MHC RODEN met EETZE en OOSTEROM naar de top!

RODEN - Na een grandioze voorcompetitie in de 1st klasse, alle wedstrijden werden met winst afgesloten, gaan meiden B1 van hockeyclub MHC Roden na de herfstvakantie in de topklasse hockeyen. Samen met hun enthousiaste trainers/coaches Michiel Froling en Julius Labberton wisten de meiden maar liefst 26 doelpunten te scoren in slechts 5 wedstrijden. Dit betekent dat ze na de herfstvakantie mogen aantreden in de topklasse. Om goed voor de dag te komen, hebben de meiden geregeld dat ze straks in professionele shirts op het hockeyveld staan. Ze hebben hiervoor Eetze Design en Oosterom Verlichting bereid gevonden om hun shirts te sponsoren. Beide bedrijven zijn gevestigd in Roden en vinden het een eer dat deze sportieve groep straks hun namen draagt.
Meiden B1 gaat dus samen met EETZE Design en OOSTEROM Verlichting naar de top!

Slapstick

slapstick 2 seizoen 2017-2018

Beste leden, ouders van leden en andere geïnteresseerden,

Graag vraagt het bestuur aandacht voor de volgende video:

De boodschap is wat ons betreft duidelijk. We hebben extra handjes nodig. Het begint nu echt te 'wringen'. Als is het maar voor 1 seizoen.

Hierbij (zie bijlage in de app) een plaatje van de vacatures die we op dit moment hebben te vullen. Let wel, er zijn zaken bij die nog geen uur per week van je tijd vragen.

We horen graag van je!

Met vriendelijke groet,