headerfoto headerfoto headerfoto
 
Algemeen
17-1

Corona Update: we mogen weer trainen!

Op vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats. Het kabinet heeft hierin aangekondigd dat er diverse versoepelingen doorgevoerd worden. Deze versoepelingen hebben ook betrekking op de (hockey)sport.
Met ingang van zaterdag 15 januari mag iedereen (jeugd én volwassenen) zowel binnen als buiten sporten én onderling binnen de eigen vereniging wedstrijden spelen. Er geldt daarbij geen eindtijd meer.  
Vanaf zaterdag 15 januari 2022 zijn de volgende maatregelen nog van toepassing: 
Competitiewedstrijden zijn niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden binnen de club zijn wel toegestaan.  Er mag geen publiek bij trainingen en onderlinge wedstrijden aanwezig zijn.   Op binnensportlocaties geldt dat het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht is, behalve tijdens het sporten zelf. Daarnaast dienen sporters vanaf 18 jaar bij het betreden van de locatie te worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs (CTB).  Op buitensportlocaties geldt dat in de binnenruimtes, zoals het clubhuis, het dragen van een mondkapje verplicht is voor iedereen vanaf 13 jaar. De horeca mag enkel open zijn voor afhalen. Andere faciliteiten zoals kleedkamers, toiletten en douches mogen ook open mits daar vooraf wordt gecontroleerd op het CTB. 

Algemeen
4-1

Corona Update 4-1-2022

Gisteren werd bekend dat per dinsdag 11 januari, als de basis- en middelbare scholen weer open gaan, jeugd tot en met 17 jaar tot 20.00 uur buiten mag sporten op de vereniging. Wij zijn nu achter de schermen bezig om een programma in elkaar te draaien, zodat we weer kunnen hockeyen. Als de invulling bekend is, zullen we dat via jullie managers bekend maken.Onze 18+ groep mag helaas nog even niet in groepsverband trainen. Zij mogen alleen in tweetallen op 1,5 meter afstand hockeyen. Voor deze groep is dat nu tot 17.00 uur mogelijk. Uiteraard willen we, waar gewenst een veld beschikbaar maken voor de 18+ groep. In dat geval graag even de gewenste dag en tijd mailen naar [email protected] Alle overige maatregelen blijven ongewijzigd van kracht. Er mag dus helaas nog niet tegen andere verenigingen gespeeld worden, het clubhuis blijft gesloten en publiek is niet welkom.

Algemeen
20-12

Corona Update

De extra ingelaste persconferentie van 18 december bracht Nederland helaas een harde lockdown. Ook de hockeysport gaat nog verder op slot.
De overheid heeft per direct besloten dat er geen competitie gespeeld mag worden tot en met vrijdag 14 januari 2022. Zodra de overheid de binnensport en de zaalcompetitiewedstrijden weer toestaat voor de amateursport, wordt het resterende programma van de zaalcompetitie uitgespeeld. De gemiste wedstrijden van de komende maand kunnen helaas vanwege het gebrek aan halruimte en uitloopmogelijkheden in combinatie met de voorbereiding op het veldseizoen niet ingehaald worden. Dat heeft niet volledig gespeelde competities als gevolg. 

Per direct zijn alle binnensportlocaties gesloten. Buiten mag er wel gesport worden; op de eigen vereniging kan dat tot 17.00 uur. Daaraan zijn wel regels verbonden voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder: sporten is buiten alleen toegestaan in tweetallen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen buiten trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen op de eigen vereniging. Zij hoeven tijdens het sporten geen afstand te houden.
Het clubhuis is echter voor iedereen gesloten. 

Deze week
De slotwoorden van minister president Rutte, waarin hij duidelijk en juist nu het belang van sport benadrukte, zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk en binnen de regels iedereen wel de mogelijkheid tot sporten willen geven. Ook om iedereen zo gezond en fit mogelijk te houden is het ook cruciaal dat we, ook binnen huidige strenge lockdown, blijven bewegen. Daarom trainen we deze week (als het weer het toe laat) weer op de club en op de oorspronkelijke zaaltijd. Kijk dus even in Lisa hoe laat je training hebt.  

Kerst:
Vrijdag, Zaterdag en Zondag zijn er, vanwege kerst, geen trainingen. Maar de club is altijd open, dus je kunt er altijd heen om een balletje te slaan! 

Andere activiteiten
We beraden ons op dit moment over eventuele andere activiteiten op de club, zoals extra trainingen/wedstrijdjes in de vakantie, zodat we met z'n allen sportief de lockdown door komen. Hierover later meer.  

De clinic van 23 december
Ook hierover zijn we ons nog aan het beraden. Omdat het clubhuis gesloten moet blijven en de weersvoorspellingen niet heel goed zijn, kijken we op dit moment naar een oplossing. We zullen aan het einde van de dag alle aanmeldingen een bericht sturen met meer informatie over de clinic. 
Mochten er nog vragen zijn of mochten jullie goede/leuke ideeĆ«n hebben voor activiteiten (binnen de regels) op de club, dan kunnen jullie contact opnemen met Tim ([email protected]).


 

Algemeen
8-11

Zaalhockey 2021/2022

Beste allemaal, 

Nog 3 weken en dan gaan we de zaal alweer in. 
De competities en wedstrijdschema's moeten nog gepubliceerd worden, maar hierbij al wel vast het zaal trainingsschema per team. De teamindelingen zullen uiterlijk begin volgende week gepubliceerd worden, tenzij anders gecommuniceerd met het team. 

In de jongste jeugd blijven teams hetzelfde als op het veld. Alleen speelt de MixF1 als Mix6E2, zodat ze wel wedstrijdjes kunnen spelen tijdens de winterperiode. 
Voor de junioren kiezen we er, waar mogelijk, voor om teams op te splitsen, zodat iedereen lekker veel kan spelen in de zaal. Wij vinden zaalhockey heel belangrijk voor de ontwikkeling van de technische en tactische vaardigheden en willen daarom iedereen zoveel mogelijk laten spelen. 

In deze periode kunnen wedstrijden op zaterdag of zondag(ook voor de jeugd!) zijn. Dus hou hier rekening mee. 

In de zaal zijn de volgende dingen (naast de normale verplichtingen als bitje en scheenbeschermers) verplicht:
- zaalhockeystick (iedereen die wedstrijden speelt, moet een zaalhockeystick hebben). 
- Zaalschoenen 
- Zaalhockey - handschoen (in de zaal zit je veel met je linkerhand op de grond en hier trainen we ook veel op. Daarom is een linkerhandschoen verplicht. Zonder handschoen doet een bal op je hand heel veel pijn/kun je je hand breken.) 

Alles is bij Twin Seasons te krijgen (online of in de winkel). 

Trainingsschema:

In de zaal hebben we helaas niet, zoals op het veld, de keuze hoe laat en op welke dagen we willen trainen. We moeten het doen met de tijden die ons toegewezen worden. Zaalsporten gaan voor, dus we hebben helaas soms iets andere tijden. Maar we hebben wel de luxe dat alle teams op een normale manier in de zaal kunnen trainen. Dus daar zijn we heel blij mee. Maar we begrijpen ook dat de dagen/tijden soms niet ideaal zijn. We vragen hierin om jullie begrip en medewerking om ervoor te zorgen dat iedereen bij zijn/haar training kan zijn.

We starten in Week 48 in de zaal (dus van 29 november) en trainen tot 13 februari door in de zaal.

Maandag
Topsportcentrum Leek
17.15 - 18.30 uur - MB1/ MB12

Dinsdag
Topsportcentrum Leek
16.00-17.15 uur - MC2/MC12
17.15-18.15 uur - MC1/JC1
18.15-19.15 uur - Heren 1
19.15-20.30 uur - Heren 2

Donderdag
Topsportcentrum Leek
18.00-19.00 uur - MB2
19.00-20.00 uur - MA13/MB3
20.00-21.00 uur - Jong Dames 1/MA1
21.00-22.00 uur -  Dames 1/Dames 2

Donderdag
Sportcentrum de Hullen
16.00-17.30 uur - MD1

Vrijdag
Sportcentrum de Hullen
16.00-17.00 uur - M8E1/M8E2/J6E1
17.00-18.00 uur - Nieuwelingen/M6E1/Mix6E2

Adresgegevens Sporthallen:
Topsportcentrum Leek: De Schelp 35 in Leek
Sportcentrum de Hullen: Ceintuurbaan Zuid 6 in Roden

Algemeen
5-8

Jaarplanning 2021/2022

In de bijlage is de jaarplanning voor komend seizoen te vinden. 
Daarin staan alle trainingsdagen, (mogelijke) competitiedata, andere belangrijke informatie vwb trainingen en competitie. 
Binnenkort zullen hier ook activiteiten op de club in gezet worden. 

Enkele belangrijke data voor de komende maand:

In de week van 9 augustus: publicatie trainingsschema 
voor 21 augustus: bekendmaking wedstrijdschema's door de bond
In de week van 22 augustus: Start trainingen junioren en senioren In de week van 30 augustus: Start trainingen jongste jeugd
Weekend 4/5 september: Openingsdag voor de (jongste) jeugd(zaterdag) en senioren(zondag). Alle teams spelen wedstrijden. 
Weekend van 11/12 september: Start competitie


Algemeen
22-3

Wil jij meedoen met een proeftraining?

Je kunt bij MHC Roden gratis kennismaken met hockey. 
Een stick kun je lenen van de hockeyclub en je kunt 3x kostenloos meedoen. 

Wil jij een keer mee doen? Dan kun je voor meer informatie mailen naar:

Coƶrdinatoren:
5-11 jarigen: Petra Wijtvliet en Janneke Duijser ([email protected])
12-15 jarigen: Edwin Prak ([email protected])
15-18 jarigen: Edwin Prak ([email protected])
18 jaar en ouder? ([email protected])