headerfoto headerfoto headerfoto
 
Competitie
17-1

Trainingen tot start veldseizoen

We zijn nog maar 3 wedstrijdrondes verwijderd van het einde van de competitie.  We trainen in de zaal door tot en met 10 februari. Mocht je team al eerder klaar zijn in de zaal, dan kunnen jullie weer buiten gaan trainen(in overleg met je trainer). 

In de week van 11-17 februari trainen we volgens het buitenschema en met de buitenteams. 
In de voorjaarsvakantie (17-24 februari) zijn er geen trainingen. 
Na de voorjaarsvakantie gaan we weer verder met de buitentrainingen. 
Zaterdag 2 maart houden we een oefentoernooitje. Alle teams van MHC Roden gaan dan oefenwedstrijdjes spelen. Dus hou deze datum vrij!

Competitie
10-1

Heren 2 naar districtskampioenschappen!

Heren 2 heeft zich, 2 wedstrijden voor het einde van hun competitie, verzekerd van een plekje op de districtskampioenschappen voor reserveteams. Samen met de nr 1 of 2(Heren 2 heeft nog 1 punt nodig om het kampioenschap in hun poule binnen te halen) uit de eigen poule en de nrs 1 en 2 uit district Oost zal Heren 2 op 27 januari strijden om het districtskampioenschap. De districtskampioen zal vervolgens op 3 februari uitkomen op het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. Maar districtskampioen worden, zal al moeilijk genoeg zijn en hier hebben ze al uw steun bij nodig. Komt daarom allen op 27 februari naar Sportstad Heerenveen om Heren 2 aan te moedigen! 27 januari in Sportstad Heerenveen: 11.30 uur: Halve finale tegen de nr 1 of 2 uit district oost. 13.30 uur: Finale of troostfinale

Algemeen
9-1

Rabobank Clubkas Campagne

Ben jij (of je partner/kind/ouder/kennis) lid van de Rabobank Noordenveld West Groningen?  
De leden mogen in februari 2019 een digitale stem uitbrengen op hun club (plus nog 2 andere clubs uit de regio). Als je jouw stem uitbrengt op MHC Roden dan steun je onze vereniging voor de investering in het felbegeerde nieuwe waterveld . Met de Rabobank Clubkas Campagne is er € 100.000 te verdelen onder de clubs die zich hiervoor aangemeld hebben.
Geen MHC Roden lid, maar wel een rekening bij de Rabobank? Zo ja, meld je dan via de Rabobank website
voor aan als lid van de Rabobank en breng dan je stem uit.
Jij helpt ons toch ook mee?
Namens de sponsorcommissie,
Rodi, Arjan, Ies, Bob enArjen

Algemeen
9-1

Winter HockeySchool MHC Roden

Vanaf woensdag 16 januari starten alle trainers van MHC Roden met de winterhockeyschool. Een extra training op het veld voor degenen die het leuk vinden om allerlei technieken te oefenen. 
In kleine groepjes zullen de deelnemers aan de slag gaan met allerlei technieken, zoals slaan, flatsen, hoog pushen, de backhand(slag), liften, technieken in de kleine ruimte, verdedigende duels spelen, enz. 

Dit zal 5 woensdagen op de velden van MHC Roden van 17.00-18.30 uur vinden. De data zijn woensdag 16-1, 23-1, 30-1, 6-2 en 13-2. 

Er zit een kleine onkostenvergoeding aan de hockeyschool vast. We vragen een kleine bijdrage van totaal €10,00 per deelnemer voor deze 5 trainingen.

Het kan natuurlijk een keer zo zijn dat een training niet door kan gaan, vanwege bijvoorbeeld vorst. We zullen dan zoeken naar een alternatieve datum, maar kunnen dit niet garanderen. 

Wij willen benadrukken dat dit een extra training is, die dus niet bij de contributie in zit. Maar we willen iedereen graag de kans geven om, als ze dat willen, een 2e keer in de week te trainen en zo nog beter uit de winterstop te komen. 

De hockeyschool is voor iedereen van 6-16 jaar oud. 

Opgeven kan via dit formulier:  https://goo.gl/forms/gc7qeSEyIOh0pCqn1 


Algemeen
3-12

Zaalwachten 2018/2019

Helaas is er dit jaar geen vrijwilliger die de functie van zaalcommissaris op zich wil nemen. 

Daardoor is er dit jaar dus geen zaalcommissaris. Wij willen wel graag dat er gezaalhockeyd kan worden en hebben dus als TC zoveel mogelijk geregeld. 

Normaal gesproken deelt de zaalcommissaris de zaalwachten in en kon met het draaien van de zaalwachten de vrijwilligersbijdrage terug verdiend worden. Dit kan dit jaar dus helaas niet en we leggen de verantwoordelijkheid voor de zaalwacht bij het thuisspelende team neer. Op deze manier kan er wel gezaalhockeyd worden en is de inspanning voor de vrijwilligers binnen onze hockeyvereniging om het zaalhockey toch mogelijk te houden iets geringer. 

Het team dat thuis speelt in de Hullen is zelf verantwoordelijk voor de zaalwacht tijdens hun hele thuisronde (dus vanaf de 1e wedstrijd in hun poule tot aan de laatste wedstrijd). Wij hebben de coaches en managers hier al over ingelicht en als het goed is, zijn er al zaalwachten ingedeeld voor de thuisronde in de Hullen. 

Alle coaches krijgen een handleiding over het draaien van de zaalwachten toegestuurd, zodat iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt als zaalwacht. 

Wij hopen op uw begrip.

P.s. Mocht u ge├»nteresseerd zijn in de functie van zaalhockeycommissaris, dan kunt u contact opnemen met het bestuur. 


Algemeen
27-11

Nieuwe sponsorcommissie

Beste leden,
We zijn blij te kunnen melden dat onze vereniging sinds kort weer vrijwilligers heeft voor de sponsorcommissie. Rodi Nijp, Arjan Zinger, Ies Meinema en Bob Kroep zullen zich de komende tijd bezig gaan houden met het beheren van onze huidige sponsoren en het werven van nieuwe sponsoren voor onze vereniging. In eerste instantie zullen ze zich richten op de donateurs, bordensponsoring en de shirtsponsoring.
Binnenkort worden jullie direct dan wel indirect benaderd door ze. Mochten jullie vragen / opmerkingen hebben aan de sponsorcommissie dan zijn te bereiken via   [email protected] .
Namens het bestuur Arjen

Algemeen
11-10

Trainingsschema Zaalperiode

Beste allemaal,
In de bijlage het voorlopige trainingsschema voor de zaalperiode van week 48 tot en met week 7. Er kunnen nog kleine wijzigingen komen(vanwege beschikbaarheid trainers), maar het zal voor het grootste gedeelte zo blijven. 

Nog niet iedereen weet in welk team hij komt te spelen, omdat we bij de meidenlijn alle teams opsplitsen(zo is er in de zaalperiode een MD5 en een MA4). De d-meiden horen voor eind november in welk team ze komen te spelen. 

Voor de C-, B- en A-meiden zijn er op donderdag 8 november selectietrainingen in Sportcentrum Leek voor iedereen die mee wil dingen om een plekje in het 1e team. 

19.00-20.00: Iedereen die in MC1 wil spelen 20.00-21.00: Iedereen die in MB1 wil spelen 21.00-22.00: Iedereen die in MA1 wil spelen 

Iedereen die mee wil doen om een plekje in een van de 1e teams kan naar de selectietrainingen komen. Als je wel in een eerste team wil spelen, maar onverhoopt niet kan, dan kan je jezelf afmelden(met GOEDE reden) door te mailen naar [email protected] 

De teams voor de C-, B- en A-jeugd worden uiterlijk 17 november bekend gemaakt. 

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, dan kunnen die gemaild worden naar [email protected]