headerfoto headerfoto headerfoto
 
Algemeen
17-6

RodenGodenCup + einde seizoen

Beste allemaal,

Afgelopen week zijn de laatste trainingen in de nieuwe samenstellingen geweest. 
Voor wat betreft de trainingen zit het seizoen erop, maar we eindigen met de traditionele RodenGodenCup. Een onderling toernooi voor iedereen die graag nog wat wedstrijdjes wil hockeyen. 

Op woensdag 19 en 26 juni zijn er alleen wedstrijdjes op de club, op vrijdag 21 en 28 juni kan er ook gegeten worden op de club!  
Je kunt je opgeven als individu, maar je kan je ook opgeven in groepjes van maximaal 4. De teams zullen daarna gemixt worden door ons, maar je komt als opgegeven groepje wel bij elkaar.  De gemixte teams bestaan uit maximaal 8 personen.  De E-/F-jeugd is voor kinderen van 5-10 jaar (+ouders/broers/zussen/andere familieleden/vriendjes/vriendinnetjes).  De D-/C-jeugd is voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar (+ouders/broers/zussen/andere familieleden/vriendjes/vriendinnetjes).  De B-/A-jeugd/Senioren is voor iedereen van 13 jaar en ouder(dus ook trimhockeyers/Heren/Dames/oud-leden).   De tijden zijn alle dagen hetzelfde: 16.00-17.00: E/F-jeugd 17.30-18.30: D/C-jeugd 19.00-20.00: A/B/Senioren Geef hieronder op wanneer je er wel en niet bent. We proberen de teams zo in te delen, dat er altijd voldoende deelnemers zijn.  Opgeven kan alleen vandaag nog door te mailen naar [email protected]
Proefleden/Nieuwelingen: Voor kids tot en met 12 jaar die de komende 2 weken kennis willen maken met hockey en met MHC Roden organiseren we op vrijdagen een clinic van 16.30-17.30 uur! Meer informatie of aanmelden kan door te mailen naar [email protected] 
Heb jij nog vriendjes/vriendinnetjes/klasgenootjes die wel eens kennis willen maken met hockey? Nodig ze uit voor deze trainingen!


We maken er weer een spetterend einde van het seizoen van!

Voor degenen die geen zin meer hebben in de RodenGodenCup. We wensen jullie een goede vakantie en tot eind augustus!
Start volgend seizoen:
19 augustus: start voorbereiding evt. teams uitkomend in de topklasse. 26 augustus: start voorbereiding overige juniorenteams. 2 september: start seizoen en reguliere trainingsschema.

Algemeen
11-6

Trainingen nieuwe teams

Deze week trainen we in de nieuwe samenstellingen. Dit zijn de trainers voor deze week(niet voor volgend seizoen!). Alle teams trainen deze week een uur. We verzoeken spelers/speelsters om minimaal kwartier van te voren aanwezig te zijn. Afmelden doe je bij je trainer! Weet je het nummer niet? App even naar Tim Kühr!

Het trainingsschema is als volgt:

Woensdag 12 juni 2019: 
14.45-15.30:  Mixed F1 - Kyra van Beek
Nieuwelingen - Tim Kühr

15.30-16.30:  M6E1 - Merel Schipper
M6E2 - Kyra van Beek

17.30-18.30: MD1 - Joost Oosterwijk (NV-1)
MixD2 en MixE8- Dewi vd Most en Peter Craanen (NV-2) MD3 - Anna Muntinga (HK-1)
MA2 - Sven Schuitemaker (HK-2)
18.30-19.30:  MC1 - Anna Muntinga (HK-1) MC2 - Niels Toutenhoofd (HK-2) JB1 - Jort Steenhuisen/Sjors ter Veld (NV-1)
MB1 - Aniek Martini (NV-2)

19.30-20.30: 
MA1 - Michiel Froling (HK-1)
Dames 1 - Julius Labberton (NV-2)
Dames 2 - Rutger Hoogenberg (HK-2)
Heren 1 - Tim Kühr (NV-1)

Vrijdag 14 juni 2019:
16.00-17.00:  Inlooptraining jongste jeugd (Mixed F1, M6E1, M6E2) - Febe Hollard

17.00-18.00:  
MD1 - Joost Oosterwijk (NV-1)
MixE8 + MixD2: Peter Craanen/Dewi vd Most (HK-hele veld)
MD3 - Anna Muntinga (NV-2)

18.00-19.00: MC1 - Anna Muntinga/Nadine de Groot (NV-1)
MC2 - Niels Toutenhoofd (NV-2)
MB1 - Aniek Martini (HK-1)
JB1 - Jort Steenhuisen/Sjors ter Veld (HK-2)

20.00-21.00:  
MA1/MA2/Dames 1/Dames 2/Heren 1: Onderling toernooi op 2 velden. 

Mochten er nog vragen zijn, mail even naar [email protected]!

Algemeen
3-6

RodenGodenCup 2019

Zoals elk jaar eindigen we het seizoen met de RodenGodenCup. Een onderling toernooi op de club. Leden/oud-leden/ouders/broers/zussen/opa's/oma's, iedereen kan en mag mee doen. 

Op woensdag 19 en 26 juni zijn er alleen wedstrijdjes op de club, op vrijdag 21 en 28 juni kan er ook gegeten worden op de club!   Op 21 en 28 juni gaat na afloop van de wedstrijden de muziek aan in het clubhuis en zal er een klein feestje zijn voor alle genodigden! 
Je kunt je opgeven als individu, maar je kan je ook opgeven in groepjes van maximaal 4. De teams zullen daarna gemixed worden door ons, maar je komt als opgegeven groepje wel bij elkaar.  De gemixte teams bestaan uit maximaal 8 personen. 
De E-/F-jeugd is voor kinderen van 5-10 jaar (+ouders/broers/zussen/andere familieleden/vriendjes/vriendinnetjes).  De D-/C-jeugd is voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar (+ouders/broers/zussen/andere familieleden/vriendjes/vriendinnetjes).  De B-/A-jeugd/Senioren is voor iedereen van 13 jaar en ouder(dus ook trimhockeyers/Heren/Dames/oud-leden).  
De tijden zijn alle dagen hetzelfde: 16.00-17.00: E/F-jeugd 17.30-18.30: D/C-jeugd 19.00-20.00: A/B/Senioren
Geef hieronder op wanneer je er wel en niet bent. We proberen de teams zo in te delen, dat er altijd voldoende deelnemers zijn. 
Opgeven kan via deze link:  https://forms.gle/ckifdaiutpfjTZWF7 Opgeven kan tot en met woensdag 11 juni 2019, 23.59 uur. Daarna sluit de aanmelding. 

Kantine
21-5

NIX18

NIX 18
De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners (Koninklijke Horeca Nederland, KWF kankerbestrijding, Longfonds, Trimbos-instituut, NOC*NSF, supermarkten verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, GGD GHOR Nederland, GGD’en, Thuiswinkel.org, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de ministeries van Veiligheid en Justitie ). Doel van de campagne is het versterken van de sociale norm ‘niet drinken en roken tot je 18e‘. De campagne richt zich op de hele samenleving, meer in het bijzonder de omgeving van jongeren. Iedereen zou het normaal moeten gaan vinden als jongeren voor hun 18e niet roken of drinken.

Wat kan helpen om de sociale norm te ondersteunen is dat per 1 januari 2014 de Drank- en Horecawet en de Tabakswet zijn gewijzigd.  

Per 1 januari 2014 mag aan jongeren onder de 18 geen alcohol of tabak meer worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, in de kroeg, op een station). Aanvullend aan deze sociale normcampagne richten partners als het Trimbos-instituut en de ’ GGD’ en zich met hun 1-op-1 activiteiten direct op opvoeders en hun kinderen. Om hen te stimuleren en te helpen het gewenste gedrag in praktijk te brengen,namelijk: het maken van de NIX-afspaak. Een afspraak om niet te roken en niet te drinken tot je 18e.
 Op  Rijksoverheid.nl  staat meer informatie over de wetswijziging.

Hoe zit dat op MHC Roden?

Zoals waarschijnlijk wel bekend staat MHC Roden achter de NIX18 campagne. In onze kantine wordt geen alcohol geschonken aan leden onder de 18. Daarnaast is het complex rookvrij.

Omdat er onlangs vanuit ouders vragen werden gesteld over het alcohol gebruik op de vrijdagavond zullen we de weken tot aan de zomervakantie extra aandacht hebben voor de de NIX18 principes. Geen alcohol onder de 18 dus!
 

Algemeen
10-5

Opzeggen

We naderen 1  juni en daarmee ook het moment dat je moet beslissen of je ook het komend seizoen blijft hockeyen. Besluit je om volgend seizoen niet te blijven hockeyen dan moet je je lidmaatschap voor 1 juni aanstaande opzeggen anders ben je, statutair, weer een jaar lid van de vereniging en daarmee ook contributieplichtig! Wellicht ten overvloede: volgend seizoen kunnen trainingsdagen en tijdstippen afwijken van dit seizoen of kan je ingedeeld worden in een ander team. Dit zijn geen redenen om dan alsnog je lidmaatschap te beëindigen. Opzeggen kan door een mailtje te sturen aan  [email protected] croden.nl
We hopen natuurlijk dat je lid blijft en lekker blijft hockeyen! Met vriendelijke groet, Hanneke Nijman - Ledenadministratie Arjen Reinsma - Penningmeester

Algemeen
1-5

Nieuw selectiebeleid en informatie over de teamindeling 2019/2020

Vanaf het seizoen 2018-2019 zullen er bij MHC Roden geen selectietrainingen meer georganiseerd worden voorafgaand aan het maken van de teamindeling van de selectieteams. Dit is in lijn met het beleid van de KNHB. Er zijn twee redenen voor het afschaffen van de selectietrainingen. Ten eerste is MHC Roden van mening dat de teamindeling tot stand moet komen op basis van een langere periode van ontwikkeling en niet afhankelijk mag zijn van momentopname. Wij denken dat door goed overleg tussen trainers, coaches en coördinatoren, de teams zonder selectietrainingen ingedeeld kunnen worden. Daarnaast wordt onnodige druk om te moeten presteren op een specifiek moment voorkomen door het afschaffen van de selectietrainingen. We schaffen de selectieteams dus niet af, maar gaan anders selecteren. 
Wil jij niet in aanmerking komen voor een selectieteam? Dan dien je dit aan te geven voor 27 mei 2019, door dit te mailen naar [email protected] .

Zie de begeleidende brief voor meer uitleg(bijlage).
Tijdspad  bekendmaking teamindeling:
1 juni: uiterste opzegdatum. Hierna kunnen wij nog even kijken naar de teamindeling, zodat we nog wat kunnen wijzigen na de laatste opzeggingen. 
4 juni: bekendmaking teamindeling veldseizoen 2019-2020.
6 juni: inloopavond voor vragen (op afspraak).
10 t/m 16 juni 2019: trainen met nieuwe teams.
17 t/m 30 juni 2019: RodenGodenCup.
19 augustus: start voorbereiding evt. teams uitkomend in de topklasse.
26 augustus: start voorbereiding overige juniorenteams.
2 september: start seizoen en reguliere trainingsschema.