headerfoto headerfoto headerfoto
 
Algemeen
18-6

RodenGodenCup 2019

Morgen start de RodenGodenCup 2019!

ZORG DAT JE MINIMAAL 15 MINUTEN VAN TE VOREN AANWEZIG BENT! We moeten op tijd beginnen.

In de bijlage zit het wedstrijdschema en de teamindelingen voor de RodenGodenCup 2019.

Hierbij zijn een paar opmerkingen:
- Er waren in de jongste jeugd (dus tot en met 10 jaar) veel aanmeldingen, maar een groot aantal kon op bepaalde data niet. Het was niet te doen om hier teams te vormen. Daarom is besloten dat voor de jongste jeugd geen teams gemaakt worden.
De jongste jeugd kan om 16.00 uur gewoon naar de club komen en daar zullen we de teams indelen.

- Bij de A-, B- en senioren kunnen er heel veel niet op de woensdagen. Daarom is besloten om alleen teams te maken voor de vrijdagen. Op de woensdagen kan iedereen gewoon komen. Gooien we alle sticks op een stapel en worden er op die manier teams voor die avond gemaakt. Op de vrijdagen gaan we dan strijden om de RodenGodenCup 2019.

-  De E-/F-jeugd is voor kinderen van 5-10 jaar (+ouders/broers/zussen/andere familieleden/vriendjes/vriendinnetjes).  De D-/C-jeugd is voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar (+ouders/broers/zussen/andere familieleden/vriendjes/vriendinnetjes).  De B-/A-jeugd/Senioren is voor iedereen van 13 jaar en ouder(dus ook trimhockeyers/Heren/Dames/oud-leden).   De tijden zijn alle dagen hetzelfde: 16.00-17.00: E/F-jeugd 17.30-18.30: D/C-jeugd 19.00-20.00: A/B/Senioren

Oproep voor de A/B/Senioren:
We zoeken nog 8, maar liever 16 coaches voor de jongste jeugd en voor de c/d-jeugd.
Als je wilt helpen, geef je even op bij Tim 
We zoeken nog wedstrijdtafelhulp. Als je wilt helpen, geef het even door aan Tim!

Let op: elke vrijdag kan er gegeten worden op de club. Je kan je opgeven via e website(www.mhcroden.nl). Als je je op geeft, gaan de kookmoeder er vanuit dat je er bent!
Leuk als iedereen komt eten (ook ouders zijn welkom om te eten op de club!).

Proefleden/Nieuwelingen: Voor kids tot en met 12 jaar die de komende 2 weken kennis willen maken met hockey en met MHC Roden organiseren we op vrijdagen een clinic van 16.30-17.30 uur! Meer informatie of aanmelden kan door te mailen naar  [email protected]   Heb jij nog vriendjes/vriendinnetjes/klasgenootjes die wel eens kennis willen maken met hockey? Nodig ze uit voor deze trainingen!


Heb jij je wel opgegeven, maar sta je er niet bij? Of wil je alsnog meedoen? Mail even naar [email protected] Dan regelen we dat alsnog. 
We maken er weer een spetterend einde van het seizoen van!

Algemeen
17-6

RodenGodenCup + einde seizoen

Beste allemaal,

Afgelopen week zijn de laatste trainingen in de nieuwe samenstellingen geweest. 
Voor wat betreft de trainingen zit het seizoen erop, maar we eindigen met de traditionele RodenGodenCup. Een onderling toernooi voor iedereen die graag nog wat wedstrijdjes wil hockeyen. 

Op woensdag 19 en 26 juni zijn er alleen wedstrijdjes op de club, op vrijdag 21 en 28 juni kan er ook gegeten worden op de club!  
Je kunt je opgeven als individu, maar je kan je ook opgeven in groepjes van maximaal 4. De teams zullen daarna gemixt worden door ons, maar je komt als opgegeven groepje wel bij elkaar.  De gemixte teams bestaan uit maximaal 8 personen.  De E-/F-jeugd is voor kinderen van 5-10 jaar (+ouders/broers/zussen/andere familieleden/vriendjes/vriendinnetjes).  De D-/C-jeugd is voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar (+ouders/broers/zussen/andere familieleden/vriendjes/vriendinnetjes).  De B-/A-jeugd/Senioren is voor iedereen van 13 jaar en ouder(dus ook trimhockeyers/Heren/Dames/oud-leden).   De tijden zijn alle dagen hetzelfde: 16.00-17.00: E/F-jeugd 17.30-18.30: D/C-jeugd 19.00-20.00: A/B/Senioren Geef hieronder op wanneer je er wel en niet bent. We proberen de teams zo in te delen, dat er altijd voldoende deelnemers zijn.  Opgeven kan alleen vandaag nog door te mailen naar [email protected]
Proefleden/Nieuwelingen: Voor kids tot en met 12 jaar die de komende 2 weken kennis willen maken met hockey en met MHC Roden organiseren we op vrijdagen een clinic van 16.30-17.30 uur! Meer informatie of aanmelden kan door te mailen naar [email protected] 
Heb jij nog vriendjes/vriendinnetjes/klasgenootjes die wel eens kennis willen maken met hockey? Nodig ze uit voor deze trainingen!


We maken er weer een spetterend einde van het seizoen van!

Voor degenen die geen zin meer hebben in de RodenGodenCup. We wensen jullie een goede vakantie en tot eind augustus!
Start volgend seizoen:
19 augustus: start voorbereiding evt. teams uitkomend in de topklasse. 26 augustus: start voorbereiding overige juniorenteams. 2 september: start seizoen en reguliere trainingsschema.

Algemeen
11-6

Trainingen nieuwe teams

Deze week trainen we in de nieuwe samenstellingen. Dit zijn de trainers voor deze week(niet voor volgend seizoen!). Alle teams trainen deze week een uur. We verzoeken spelers/speelsters om minimaal kwartier van te voren aanwezig te zijn. Afmelden doe je bij je trainer! Weet je het nummer niet? App even naar Tim Kühr!

Het trainingsschema is als volgt:

Woensdag 12 juni 2019: 
14.45-15.30:  Mixed F1 - Kyra van Beek
Nieuwelingen - Tim Kühr

15.30-16.30:  M6E1 - Merel Schipper
M6E2 - Kyra van Beek

17.30-18.30: MD1 - Joost Oosterwijk (NV-1)
MixD2 en MixE8- Dewi vd Most en Peter Craanen (NV-2) MD3 - Anna Muntinga (HK-1)
MA2 - Sven Schuitemaker (HK-2)
18.30-19.30:  MC1 - Anna Muntinga (HK-1) MC2 - Niels Toutenhoofd (HK-2) JB1 - Jort Steenhuisen/Sjors ter Veld (NV-1)
MB1 - Aniek Martini (NV-2)

19.30-20.30: 
MA1 - Michiel Froling (HK-1)
Dames 1 - Julius Labberton (NV-2)
Dames 2 - Rutger Hoogenberg (HK-2)
Heren 1 - Tim Kühr (NV-1)

Vrijdag 14 juni 2019:
16.00-17.00:  Inlooptraining jongste jeugd (Mixed F1, M6E1, M6E2) - Febe Hollard

17.00-18.00:  
MD1 - Joost Oosterwijk (NV-1)
MixE8 + MixD2: Peter Craanen/Dewi vd Most (HK-hele veld)
MD3 - Anna Muntinga (NV-2)

18.00-19.00: MC1 - Anna Muntinga/Nadine de Groot (NV-1)
MC2 - Niels Toutenhoofd (NV-2)
MB1 - Aniek Martini (HK-1)
JB1 - Jort Steenhuisen/Sjors ter Veld (HK-2)

20.00-21.00:  
MA1/MA2/Dames 1/Dames 2/Heren 1: Onderling toernooi op 2 velden. 

Mochten er nog vragen zijn, mail even naar [email protected]!

Algemeen
5-6

ALLE TRAININGEN AFGELAST OP WOENSDAG 5 JUNI

De storm heeft vannacht flink huisgehouden op de club. Er moet enorm veel puin geruimd worden en daardoor kan er helaas vandaag niet getraind worden. 

We hopen op jullie begrip. 


Algemeen
3-6

Woensdag 5 juni: Afgelasting trainingen jongste jeugd

Helaas gaan komende woensdag, 5 juni, de volgende trainingen NIET door(vanwege schoolkampen van de trainers):

Nieuwelingen F-jeugd en MF1 (14.45-15.30 uur)

De training van M6E1 en Nieuwelingen E-jeugd (normaal 15.30-16.30 uur) is verplaatst naar 16.30-17.30 uur. Zij zullen samen trainen met M8E1 onder leiding van Nadine de Groot.

Mochten er nog vragen/opmerkingen zijn, dan kunt u contact opnemen met Tim Kühr ([email protected])

Algemeen
24-5

Trainingen rondom hemelvaart

De komende week is het Hemelvaart.
We trainen dan niet op donderdag 30 mei, tenzij anders afgesproken met je trainer. 
Vrijdag 31 mei zijn er WEL gewoon trainingen. 

Kantine
21-5

NIX18

NIX 18
De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners (Koninklijke Horeca Nederland, KWF kankerbestrijding, Longfonds, Trimbos-instituut, NOC*NSF, supermarkten verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, GGD GHOR Nederland, GGD’en, Thuiswinkel.org, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de ministeries van Veiligheid en Justitie ). Doel van de campagne is het versterken van de sociale norm ‘niet drinken en roken tot je 18e‘. De campagne richt zich op de hele samenleving, meer in het bijzonder de omgeving van jongeren. Iedereen zou het normaal moeten gaan vinden als jongeren voor hun 18e niet roken of drinken.

Wat kan helpen om de sociale norm te ondersteunen is dat per 1 januari 2014 de Drank- en Horecawet en de Tabakswet zijn gewijzigd.  

Per 1 januari 2014 mag aan jongeren onder de 18 geen alcohol of tabak meer worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, in de kroeg, op een station). Aanvullend aan deze sociale normcampagne richten partners als het Trimbos-instituut en de ’ GGD’ en zich met hun 1-op-1 activiteiten direct op opvoeders en hun kinderen. Om hen te stimuleren en te helpen het gewenste gedrag in praktijk te brengen,namelijk: het maken van de NIX-afspaak. Een afspraak om niet te roken en niet te drinken tot je 18e.
 Op  Rijksoverheid.nl  staat meer informatie over de wetswijziging.

Hoe zit dat op MHC Roden?

Zoals waarschijnlijk wel bekend staat MHC Roden achter de NIX18 campagne. In onze kantine wordt geen alcohol geschonken aan leden onder de 18. Daarnaast is het complex rookvrij.

Omdat er onlangs vanuit ouders vragen werden gesteld over het alcohol gebruik op de vrijdagavond zullen we de weken tot aan de zomervakantie extra aandacht hebben voor de de NIX18 principes. Geen alcohol onder de 18 dus!
 

Algemeen
10-5

Opzeggen

We naderen 1  juni en daarmee ook het moment dat je moet beslissen of je ook het komend seizoen blijft hockeyen. Besluit je om volgend seizoen niet te blijven hockeyen dan moet je je lidmaatschap voor 1 juni aanstaande opzeggen anders ben je, statutair, weer een jaar lid van de vereniging en daarmee ook contributieplichtig! Wellicht ten overvloede: volgend seizoen kunnen trainingsdagen en tijdstippen afwijken van dit seizoen of kan je ingedeeld worden in een ander team. Dit zijn geen redenen om dan alsnog je lidmaatschap te beëindigen. Opzeggen kan door een mailtje te sturen aan  [email protected] croden.nl
We hopen natuurlijk dat je lid blijft en lekker blijft hockeyen! Met vriendelijke groet, Hanneke Nijman - Ledenadministratie Arjen Reinsma - Penningmeester

Algemeen
1-5

Nieuw selectiebeleid en informatie over de teamindeling 2019/2020

Vanaf het seizoen 2018-2019 zullen er bij MHC Roden geen selectietrainingen meer georganiseerd worden voorafgaand aan het maken van de teamindeling van de selectieteams. Dit is in lijn met het beleid van de KNHB. Er zijn twee redenen voor het afschaffen van de selectietrainingen. Ten eerste is MHC Roden van mening dat de teamindeling tot stand moet komen op basis van een langere periode van ontwikkeling en niet afhankelijk mag zijn van momentopname. Wij denken dat door goed overleg tussen trainers, coaches en coördinatoren, de teams zonder selectietrainingen ingedeeld kunnen worden. Daarnaast wordt onnodige druk om te moeten presteren op een specifiek moment voorkomen door het afschaffen van de selectietrainingen. We schaffen de selectieteams dus niet af, maar gaan anders selecteren. 
Wil jij niet in aanmerking komen voor een selectieteam? Dan dien je dit aan te geven voor 27 mei 2019, door dit te mailen naar [email protected] .

Zie de begeleidende brief voor meer uitleg(bijlage).
Tijdspad  bekendmaking teamindeling:
1 juni: uiterste opzegdatum. Hierna kunnen wij nog even kijken naar de teamindeling, zodat we nog wat kunnen wijzigen na de laatste opzeggingen. 
4 juni: bekendmaking teamindeling veldseizoen 2019-2020.
6 juni: inloopavond voor vragen (op afspraak).
10 t/m 16 juni 2019: trainen met nieuwe teams.
17 t/m 30 juni 2019: RodenGodenCup.
19 augustus: start voorbereiding evt. teams uitkomend in de topklasse.
26 augustus: start voorbereiding overige juniorenteams.
2 september: start seizoen en reguliere trainingsschema.

Algemeen
1-5

Super Sunday en Clubkampioenschappen MHC Roden

Zondag 12 mei spelen al onze seniorenteams thuis. Tijd dus voor een Super Sunday! Maar een Super Sunday is niks zonder andere festiviteiten op de club. Daarom organiseren we  deze dag 2 clubkampioenschappen (shoot outs en 3 vs 3 competitie) en huldigen we al onze zaalkampioenen. 
Van 10.00-14.00 uur zullen de shoot out-clubkampioenschappen zijn(tijden zijn afhankelijk van het aantal opgaves). Van 11.00-15.00 uur zullen de clubkampioenschappen 3 vs 3 zijn.(we houden in het speelschema rekening met de shoot-outs. Je kan dus aan beide mee doen.)  Om 14.15 uur worden alle zaalkampioenen(Heren 2, JA1, MA1, MB1, MB3, Mix8e1 en MD1) gehuldigd. 
Van 10.00 tot 14.00 uur zijn de clubkampioenschappen Shoot-outs. Per club worden 2 jongens, 2 meisjes, 1 keeper en 1 keepster voor het districtskampioenschap geplaatst op 19 mei in Haren. Win je daar, dan ga je door naar het NK shoot-outs. De Landelijke Finale is op 23 juni in Amsterdam.
Iedereen tot 17 jaar kan zich opgeven voor de clubkampioenschappen.  Deelnemers mogen op de finaledag(23 juni) in Amsterdam nog geen 17 jaar zijn!
Opgeven voor de clubkampioenschappen Shoot-outs kan tot en met 1 mei(deelname is gratis): https://forms.gle/D2st4J2XemDk6c3A6

Daarnaast organiseren we ook de clubkampioenschappen 3 vs 3 hockey in 2 categorieën: 
- E8, D- en C-jeugd 
- B- en A-jeugd. 
Je kan je opgeven met 3-5 personen. Je speelt met je team tegen andere teams in jouw categorie. Uiteindelijk is er in beide categorieën een winnaar en mag dit team zichzelf een jaar lang clubkampioen 3vs3 van MHC Roden noemen. 

Hoe kun je meedoen aan de clubkampioenschappen 3 vs 3? Vorm een team van minimaal 3 en maximaal 5 personen. Geef je op via de link onderaan dit bericht en vul het formulier in. Als je je op geeft, gaan we er vanuit dat je er bent. Meedoen is gratis! We hopen dat je de hele dag met z'n allen blijft om de Veteranen, Dames A, Heren 1 en Dames 2 aan te moedigen! Opgeven voor clubkampioenschappen 3 vs 3 kan tot 1 mei(deelname is gratis):  https://forms.gle/z5ZCAf26memsxNqRA

Algemeen
4-4

in memoriam; Ebel van Dijk

Ons erelid Ebel van Dijk is overleden
 
Afgelopen zondag is in alle vroegte ons erelid Ebel van Dijk overleden. Hij tobde al veel langer met zijn gezondheid, maar zag kans steeds maar weer de moed er in te houden. De gang naar onze hockeyclub werd steeds zwaarder voor hem. Af en toe kwam hij ’s morgens nog langs om een lekkere cappuccino te scoren, terwijl Dames A hem ook nog heel lang als trouwe supporter langs de lijn mochten verwelkomen.
 
Bij onze vereniging word je niet zomaar erelid, daar moet je heel wat meer voor doen dan alleen maar hockeyen. Ebel heeft door het bekleden van allerlei functies binnen de club eerst het lidmaatschap van verdienste verworven, maar bleef zich ook daarna onvermoeid inzetten. Hij was jarenlang ’s morgens op de club te vinden voor veel plezierige, maar ook minder plezierige klusjes, die toch gedaan moesten worden. Zelfs zijn benoeming tot erelid was voor hem geen aanleiding met zijn vrijwilligerstaken te stoppen.

Als hockeyer heeft hij altijd met verve het doel verdedigd, maar stond ook regelmatig te fluiten, ook op de donderdagen bij de veterinnen. Zijn inzet voor de club was geweldig.

Wij wensen de familie en vrienden van Ebel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Het bestuur

Algemeen
28-3

Rabo Clubkas Campagne

*Stemmers bedankt!* Gisteravond kreeg MHC Roden van de Rabobank de cheque uitgereikt van de clubkascampagne. Door 109 stemmen krijgen wij €639 van de Rabobank. Dus stemmers bedankt!

Algemeen
20-3

Update velden

Beste Leden,
 
Vandaag is op internet een bericht geplaatst over de toestand van onze hockeyvelden. In dit artikel is opgenomen dat vele spelers en ouders balen van de slechte velden en de loze beloften omtrent een nieuw veld. Graag willen we als bestuur dit bericht aangrijpen om te reageren op de situatie rondom de velden.
 
Begin 2018 gaf het bestuur te kennen onvoldoende capaciteit te hebben voor het project nieuwe veld. De kascommissie 2017-2018 heeft vervolgens deze handschoen opgepakt en heeft offertes aangevraagd bij 3 potentiële leveranciers van een waterveld. En er is gestart met het verkrijgen van de benodigde financiering. Na een gesprek met de wethouder is in de zomer van 2018 een garantstelling ontvangen zodat we een lening van een externe financier konden krijgen. De gemeente stelde echter als voorwaarde dat er tevens een garantstelling diende te zijn vanuit de Stichting Waarborgfonds voor de Sport. Direct na het afronden van de jaarcijfers van het seizoen 2017-2018, in augustus 2018, bleek bij een overleg met de Stichting Waarborgfonds voor de Sport dat wij in onvoldoende mate onze toekomstige inkomsten konden waarborgen. Met name sponsoring bleek onvoldoende gewaarborgd. Daarnaast speelde in 2018 tevens de afschaffing van de mogelijkheid om omzetbelasting terug te krijgen op de aanschaf van een nieuw veld en daarbij de op handen zijnde subsidieregeling voor de aanschaf van een nieuwe veld. In 2018 werd aangekondigd dat in 2019 de mogelijkheid zou komen om 20% subsidie te verkrijgen bij de aanschaf van een nieuw veld in 2019. Al deze overwegingen hebben ertoe geleid dat we tijdens de ALV van 17 september 2018 hebben besloten de aanschaf van het nieuwe veld te verplaatsen naar 2019.
 
Op 2 januari j.l. hebben we onze aanvraag voor subsidie ingediend. Op 1 februari hebben we de ontvangstbevestiging van de subsidieverstrekker ontvangen. De subsidieverstrekker heeft de verplichting om binnen 13 weken na ontvangstbevestiging te reageren op onze aanvraag. Binnenkort hopen we dus groen licht te krijgen, zodat de opdracht verstrekt kan worden. En ondertussen is de sponsorcommissie bezig inkomsten te genereren.
 
We hopen met deze informatie eventuele onduidelijkheid omtrent de status van het nieuwe veld weg te nemen. We zullen dus nog wel even vooruit moeten met de huidige velden.
Mochten jullie echter vragen / opmerkingen hebben dan horen we die graag.
Namens het bestuur
Sander en Arjen

Kantine
16-3

NL DOET 2019

NL Doet


Zaterdag 16 maart is er door een klein groepje mensen hard gewerkt op de club onder leiding van Mathijs Oudega. Op zijn klussenlijst kon hij aan het eind van de dag meerdere projecten afvinken. Er is geschilderd, gerepareerd, opgeruimd en schoongemaakt. Voor de rest van de klussen komt een vervolg (hulp zeer welkom!). Bij deze dank aan de klussers!

Algemeen
13-3

updates Trainingen Woensdag 13 maart

Situatie velden Woensdag 13 maart 2019:
NV veld is op dit moment onbespeelbaar.  Hk veld is bespeelbaar.
Het schema voor vanavond is:
16.30-17.30: md1/md3 trainen samen op 3 kwart veld(hk) en m8e1 traint op het 4e kwart.  17.30-19.00: ja1/h1/mc1 is helaas afgelast. Mb1 en mc2 trainen gewoon op hk.  19.00-20.30 ma1/d2/ma2 delen het hk veld.
Blijf dit bericht  in de gaten houden voor updates over de trainingen op het hk veld! 

Algemeen
13-3

updates Trainingen Woensdag 13 maart

Updates situatie velden Woensdag 13 maart 2019:
NV veld is op dit moment onbespeelbaar.  Hk veld is bespeelbaar.
Het schema voor vanavond is:
16.30-17.30: md1/md3 trainen  op het HK veld. M8e1 is afgelast.  17.30-19.00: ja1/h1/mc1 is helaas afgelast. Mb1 en mc2 trainen gewoon op hk.  19.00-20.30 ma1/d2/ma2 delen het hk veld.
Hou dit bericht in de gaten voor updates over trainingen op het Hk-veld. 

Slapstick
28-2

Nancy bedankt!

Na jaren vol inzet voor onze club (waaronder bijvoorbeeld 8 jaar het zaalwedstrijdsecretariaat, maar ook een periode het veldwedstrijdsecretariaat en het coachen van verschillende teams), heeft Nancy Bekkering besloten om te stoppen met haar vrijwilligerstaken. 

Via deze weg willen wij Nancy van harte bedanken voor haar jarenlange inzet! 
 


Algemeen
18-2

Geen trainingen in voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er geen trainingen, tenzij anders afgesproken met je trainer!

Algemeen
12-2

Hockeydag 15 maart afgelast !

In verband met de slechte weerstomstandigheden en de geringe aanmeldingen gaat de hockeydag op 15 maart helaas niet door.

Algemeen
1-2

NL DOET 2019

Beste leden, 
op 16 maart organiseren we weer een klusdag op de hockeyvereniging. We gaan opruimen, schoonmaken, schilderen binnen/buiten, wat groenonderhoud en kleine reparaties. Als je wilt helpen ben je van harte welkom.  Sterker nog.... we kunnen het niet zonder je! 
Dus tot de 16e maart.

Graag even laten weten dat je komt, via [email protected] Groet, Mathijs Oudega

Competitie
26-1

Morgen Districtskampioenschappen Heren 2

Heren 2 speelt morgen om 11.30 uur de halve finale om het districtskampioenschap in Heerenveen tegen Union(uit Nijmegen). Om 13.30 is de (troost)finale tegen GHHC of Nijmegen.  De districtskampioen plaatst zich voor het NK in Rotterdam op 3 februari. Tot morgen in Heerenveen! #rodengoden

Algemeen
25-1

WinteravondHockey en Hockeyschool AFGELAST!

De velden zijn helaas onbespeelbaar. Daarom is de WAC en de WinterHockeyschool vandaag (25-1-2019) AFGELAST!

Competitie
17-1

Trainingen tot start veldseizoen

We zijn nog maar 3 wedstrijdrondes verwijderd van het einde van de competitie.  We trainen in de zaal door tot en met 10 februari. Mocht je team al eerder klaar zijn in de zaal, dan kunnen jullie weer buiten gaan trainen(in overleg met je trainer). 

In de week van 11-17 februari trainen we volgens het buitenschema en met de buitenteams. 
In de voorjaarsvakantie (17-24 februari) zijn er geen trainingen. 
Na de voorjaarsvakantie gaan we weer verder met de buitentrainingen. 
Zaterdag 2 maart houden we een oefentoernooitje. Alle teams van MHC Roden gaan dan oefenwedstrijdjes spelen. Dus hou deze datum vrij!

Competitie
10-1

Heren 2 naar districtskampioenschappen!

Heren 2 heeft zich, 2 wedstrijden voor het einde van hun competitie, verzekerd van een plekje op de districtskampioenschappen voor reserveteams. Samen met de nr 1 of 2(Heren 2 heeft nog 1 punt nodig om het kampioenschap in hun poule binnen te halen) uit de eigen poule en de nrs 1 en 2 uit district Oost zal Heren 2 op 27 januari strijden om het districtskampioenschap. De districtskampioen zal vervolgens op 3 februari uitkomen op het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. Maar districtskampioen worden, zal al moeilijk genoeg zijn en hier hebben ze al uw steun bij nodig. Komt daarom allen op 27 februari naar Sportstad Heerenveen om Heren 2 aan te moedigen! 27 januari in Sportstad Heerenveen: 11.30 uur: Halve finale tegen de nr 1 of 2 uit district oost. 13.30 uur: Finale of troostfinale

Algemeen
9-1

Rabobank Clubkas Campagne

Ben jij (of je partner/kind/ouder/kennis) lid van de Rabobank Noordenveld West Groningen?  
De leden mogen in februari 2019 een digitale stem uitbrengen op hun club (plus nog 2 andere clubs uit de regio). Als je jouw stem uitbrengt op MHC Roden dan steun je onze vereniging voor de investering in het felbegeerde nieuwe waterveld . Met de Rabobank Clubkas Campagne is er € 100.000 te verdelen onder de clubs die zich hiervoor aangemeld hebben.
Geen MHC Roden lid, maar wel een rekening bij de Rabobank? Zo ja, meld je dan via de Rabobank website
voor aan als lid van de Rabobank en breng dan je stem uit.
Jij helpt ons toch ook mee?
Namens de sponsorcommissie,
Rodi, Arjan, Ies, Bob enArjen

Algemeen
9-1

Winter HockeySchool MHC Roden

Vanaf woensdag 16 januari starten alle trainers van MHC Roden met de winterhockeyschool. Een extra training op het veld voor degenen die het leuk vinden om allerlei technieken te oefenen. 
In kleine groepjes zullen de deelnemers aan de slag gaan met allerlei technieken, zoals slaan, flatsen, hoog pushen, de backhand(slag), liften, technieken in de kleine ruimte, verdedigende duels spelen, enz. 

Dit zal 5 woensdagen op de velden van MHC Roden van 17.00-18.30 uur vinden. De data zijn woensdag 16-1, 23-1, 30-1, 6-2 en 13-2. 

Er zit een kleine onkostenvergoeding aan de hockeyschool vast. We vragen een kleine bijdrage van totaal €10,00 per deelnemer voor deze 5 trainingen.

Het kan natuurlijk een keer zo zijn dat een training niet door kan gaan, vanwege bijvoorbeeld vorst. We zullen dan zoeken naar een alternatieve datum, maar kunnen dit niet garanderen. 

Wij willen benadrukken dat dit een extra training is, die dus niet bij de contributie in zit. Maar we willen iedereen graag de kans geven om, als ze dat willen, een 2e keer in de week te trainen en zo nog beter uit de winterstop te komen. 

De hockeyschool is voor iedereen van 6-16 jaar oud. 

Opgeven kan via dit formulier:  https://goo.gl/forms/gc7qeSEyIOh0pCqn1 


Algemeen
19-12

Trainingen Kerstvakantie

In de 1e week van de kerstvakantie zijn er GEEN trainingen.  In de 2e week van de kerstvakantie zijn er enkele trainingen in sporthal de Hullen:
Donderdag 16.00-17.30 uur: MD1, MD3, MD4 en MD5 Vrijdag 16.00-17.00 uur: MB1, MB2 en MB3 Vrijdag 17.00-18.00 uur: JA1, MA1 en MA2
De overige teams hebben geen training in de kerstvakantie!  Als het goed is kunt u in de MHC Roden. App zien wie de trainer is en op welk tijdstip uw zoon/dochter moet trainen. 
Wij wensen u hele fijne dagen toe en op naar een mooi en sportief 2019!

Algemeen
3-12

Zaalwachten 2018/2019

Helaas is er dit jaar geen vrijwilliger die de functie van zaalcommissaris op zich wil nemen. 

Daardoor is er dit jaar dus geen zaalcommissaris. Wij willen wel graag dat er gezaalhockeyd kan worden en hebben dus als TC zoveel mogelijk geregeld. 

Normaal gesproken deelt de zaalcommissaris de zaalwachten in en kon met het draaien van de zaalwachten de vrijwilligersbijdrage terug verdiend worden. Dit kan dit jaar dus helaas niet en we leggen de verantwoordelijkheid voor de zaalwacht bij het thuisspelende team neer. Op deze manier kan er wel gezaalhockeyd worden en is de inspanning voor de vrijwilligers binnen onze hockeyvereniging om het zaalhockey toch mogelijk te houden iets geringer. 

Het team dat thuis speelt in de Hullen is zelf verantwoordelijk voor de zaalwacht tijdens hun hele thuisronde (dus vanaf de 1e wedstrijd in hun poule tot aan de laatste wedstrijd). Wij hebben de coaches en managers hier al over ingelicht en als het goed is, zijn er al zaalwachten ingedeeld voor de thuisronde in de Hullen. 

Alle coaches krijgen een handleiding over het draaien van de zaalwachten toegestuurd, zodat iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt als zaalwacht. 

Wij hopen op uw begrip.

P.s. Mocht u geïnteresseerd zijn in de functie van zaalhockeycommissaris, dan kunt u contact opnemen met het bestuur. 


Algemeen
30-11

WinterAvondCompetitie 2018/2019

Ook dit jaar organiseren we weer de winteravondcompetitie. 
Opgeven: https:// goo.gl/forms/oXE2LRLJSpXncxgG2 We houden het op vrijdag 14 december,  11 januari,  25 januari en 8 februari. Je kan je opgeven als individu. Wij delen je in.
Spelregels Winteravondcompetitie:
- Data: vrijdagen 14 december,  11 januari,  25 januari en 8 februari van 18.00-21.00 uur.  - Als je je opgeeft, gaan we er vanuit dat je er alle vier de keren bent. Als een team niet compleet op komt dagen, halen we het team uit het speelschema en sluiten we het desbetreffende team uit van de competitie.  -  We spelen 8 vs 8 op halve velden.  - Je geeft je alleen op en wij maken de teams. - Zorg dat je er altijd om 17.45 bent en help even met het klaarzetten van de velden, waar nodig.  - Na afloop en tussen de wedstrijden is er altijd een gezellige borrel, dus blijf lekker hangen!

Algemeen
27-11

Nieuwe sponsorcommissie

Beste leden,
We zijn blij te kunnen melden dat onze vereniging sinds kort weer vrijwilligers heeft voor de sponsorcommissie. Rodi Nijp, Arjan Zinger, Ies Meinema en Bob Kroep zullen zich de komende tijd bezig gaan houden met het beheren van onze huidige sponsoren en het werven van nieuwe sponsoren voor onze vereniging. In eerste instantie zullen ze zich richten op de donateurs, bordensponsoring en de shirtsponsoring.
Binnenkort worden jullie direct dan wel indirect benaderd door ze. Mochten jullie vragen / opmerkingen hebben aan de sponsorcommissie dan zijn te bereiken via   [email protected] .
Namens het bestuur Arjen

Kantine
21-11

gevonden voorwerpen!!!

Hallo allemaal!
Graag even je aandacht! De kast in de hal bij de WC's puilt uit met gevonden voorwerpen. Ook de kapstop hangt vol met kleding die is blijven liggen in en om het clubhuis. Wil iedereen die iets mist even nakijken of er iets bij zit wat je kwijt bent? De kantinecommissie gaat alles namelijk eind deze maand opruimen/weggooien.
alvast dank!
groet
Sander Renkema

Competitie
14-11

Indeling zaalteams A-jeugd

Hierbij de teamindeling voor de meiden D, C, B en A-jeugd tijdens de zaalperiode. In de zaalperiode splitsen we onze elftal teams (waar mogelijk) op in kleinere teams. Zaalteams mogen uit maximaal 12 personen bestaan en dit vinden wij eigenlijk al te veel, omdat een team dan 6 wissels heeft en dit ten koste gaat van de speelminuten van een ieder. Wij vinden de zaalperiode een hele leerzame periode. Technisch wordt er tijdens deze periode iets extra's gevraagd van de spelers, maar ook tactisch is het extra nadenken. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen in de zaalperiode op zijn/haar niveau speelt en zich door het maken van veel speelminuten goed kan ontwikkelen.  We begrijpen dat dit in het begin niet altijd leuk is, omdat we teams uit elkaar halen en mixen. Maar hierdoor kan iedereen wel altijd spelen en heel veel minuten maken in de zaal en dat is uiteindelijk het leukste en het meest leerzaam. 
Deze teamindelingen zijn in samenspraak met de coaches en trainers gemaakt. 
De jongste jeugd en jongensteams (M6E1, M8E1, J6E1, JC1 en JA1 blijven gewoon in dezelfde samenstelling trainen en spelen!)

Het trainingsschema is al gepubliceerd en staat elders op de website:
https://www.mhcroden.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=87

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kunt u contact opnemen met de lijncoördinator
A-/B-jeugd: Sandra de Wit ([email protected]) D-/C-jeugd: Edwin Prak ([email protected])
E-/F-jeugd: Edwin Prak ([email protected])


Competitie
14-11

Indeling zaalteams B-jeugd

Hierbij de teamindeling voor de meiden D, C, B en A-jeugd tijdens de zaalperiode. In de zaalperiode splitsen we onze elftal teams (waar mogelijk) op in kleinere teams. Zaalteams mogen uit maximaal 12 personen bestaan en dit vinden wij eigenlijk al te veel, omdat een team dan 6 wissels heeft en dit ten koste gaat van de speelminuten van een ieder. Wij vinden de zaalperiode een hele leerzame periode. Technisch wordt er tijdens deze periode iets extra's gevraagd van de spelers, maar ook tactisch is het extra nadenken. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen in de zaalperiode op zijn/haar niveau speelt en zich door het maken van veel speelminuten goed kan ontwikkelen.  We begrijpen dat dit in het begin niet altijd leuk is, omdat we teams uit elkaar halen en mixen. Maar hierdoor kan iedereen wel altijd spelen en heel veel minuten maken in de zaal en dat is uiteindelijk het leukste en het meest leerzaam. 
Deze teamindelingen zijn in samenspraak met de coaches en trainers gemaakt. 
De jongste jeugd en jongensteams (M6E1, M8E1, J6E1, JC1 en JA1 blijven gewoon in dezelfde samenstelling trainen en spelen!)

Het trainingsschema is al gepubliceerd en staat elders op de website:
https://www.mhcroden.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=87

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kunt u contact opnemen met de lijncoördinator
A-/B-jeugd: Sandra de Wit ([email protected]) D-/C-jeugd: Edwin Prak ([email protected])
E-/F-jeugd: Edwin Prak ([email protected])

Competitie
14-11

Indeling zaalteams D-jeugd

Hierbij de teamindeling voor de meiden D, C, B en A-jeugd tijdens de zaalperiode. In de zaalperiode splitsen we onze elftal teams (waar mogelijk) op in kleinere teams. Zaalteams mogen uit maximaal 12 personen bestaan en dit vinden wij eigenlijk al te veel, omdat een team dan 6 wissels heeft en dit ten koste gaat van de speelminuten van een ieder. Wij vinden de zaalperiode een hele leerzame periode. Technisch wordt er tijdens deze periode iets extra's gevraagd van de spelers, maar ook tactisch is het extra nadenken. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen in de zaalperiode op zijn/haar niveau speelt en zich door het maken van veel speelminuten goed kan ontwikkelen.  We begrijpen dat dit in het begin niet altijd leuk is, omdat we teams uit elkaar halen en mixen. Maar hierdoor kan iedereen wel altijd spelen en heel veel minuten maken in de zaal en dat is uiteindelijk het leukste en het meest leerzaam. 
Deze teamindelingen zijn in samenspraak met de coaches en trainers gemaakt. 
De jongste jeugd en jongensteams (M6E1, M8E1, J6E1, JC1 en JA1 blijven gewoon in dezelfde samenstelling trainen en spelen!)

Het trainingsschema is al gepubliceerd en staat elders op de website:
https://www.mhcroden.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=87

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kunt u contact opnemen met de lijncoördinator
A-/B-jeugd: Sandra de Wit ([email protected]) D-/C-jeugd: Edwin Prak ([email protected])
E-/F-jeugd: Edwin Prak ([email protected])

Competitie
14-11

Indeling zaalteams C-jeugd

Hierbij de teamindeling voor de meiden D, C, B en A-jeugd tijdens de zaalperiode. In de zaalperiode splitsen we onze elftal teams (waar mogelijk) op in kleinere teams. Zaalteams mogen uit maximaal 12 personen bestaan en dit vinden wij eigenlijk al te veel, omdat een team dan 6 wissels heeft en dit ten koste gaat van de speelminuten van een ieder. Wij vinden de zaalperiode een hele leerzame periode. Technisch wordt er tijdens deze periode iets extra's gevraagd van de spelers, maar ook tactisch is het extra nadenken. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen in de zaalperiode op zijn/haar niveau speelt en zich door het maken van veel speelminuten goed kan ontwikkelen.  We begrijpen dat dit in het begin niet altijd leuk is, omdat we teams uit elkaar halen en mixen. Maar hierdoor kan iedereen wel altijd spelen en heel veel minuten maken in de zaal en dat is uiteindelijk het leukste en het meest leerzaam. 
Deze teamindelingen zijn in samenspraak met de coaches en trainers gemaakt. 
De jongste jeugd en jongensteams (M6E1, M8E1, J6E1, JC1 en JA1 blijven gewoon in dezelfde samenstelling trainen en spelen!)

Het trainingsschema is al gepubliceerd en staat elders op de website:
https://www.mhcroden.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=87

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kunt u contact opnemen met de lijncoördinator
A-/B-jeugd: Sandra de Wit ([email protected]) D-/C-jeugd: Edwin Prak ([email protected])
E-/F-jeugd: Edwin Prak ([email protected])

Algemeen
8-11

Clubshirts gereed!

Hallo allemaal!
 
Er is al een aantal keren over bericht en nu eindelijk is het zover! De nieuwe shirts die we vanuit ons opgespaarde 'clubsparen' budget van Intersport hebben kunnen regelen zijn gereed om uit te delen! Erg gaaf natuurlijk, de hele jeugd staat er als nieuw op!
 
Morgen tijdens de trainingen zullen we de meeste shirts uitdelen. De trainers en Tim zullen dit regelen. We hebben een lijstje met maten en namen per team.
 
Om 17hr delen we de shirts van: J6E1, M6E1, M8E1, MD2, MD3, MD1, JC1 en MB2 uit. Om 18hr kunnen JA1, MA1, MA2, MB1, MB2 en MB3 de shirts halen.
 
De shirts van MC2 zijn iets later klaar vanwege de extra sponsoring (Boonstra verswaren Peize!!) die daar op komt. Sponsoring op deze nieuwe shirts is dus mogelijk. Omdat de club daar ook graag iets aan wil hebben doen we dat bij voorkeur in combinatie met een bord langs het veld. Daarvoor zijn er verschillende sponsorpakketten. Interesse? Neem dan contact op met de sponsorcommissie. [email protected]
 
De clubshirts blijven van de club en we willen de shirts aan het eind van ieder seizoen graag weer innemen, zodat we ze per team compleet houden. Een lid dat een shirt kwijtraakt zal dus zelf een nieuwe moeten aanschaffen. Het is aan te raden de shirts na elke wedstrijd in te nemen en 1 van de ouders deze te laten wassen. Nu we het daar toch over hebben: de shirts zonder wasverzachter en op 30 graden wassen en niet in de droger doen! Dan blijven ze het mooist.
 
Allemaal veel plezier met de nieuwe clubshirts!
 
Met vriendelijke groet,
Het bestuur en technische commissie.
 
 

Algemeen
15-10

Documenten ALV beschikbaar

Hallo allemaal,
de presentatie en notulen van de laatste ALV (17 sept 2018) staan op het afgeschermde deel van de website en app.
met vriendelijke groet
Sander Renkema

App
4-10

Lisa-app

Beste leden,
De nieuwe Lisa club-app is gelanceerd(de MHC Roden app, voor Iphone gebruikers is nog onder constructie en de oude versie kan dus nog gebruikt worden. Met de input van veel hockeyclubs en gebruikers is de app geheel nieuw gebouwd. De app wordt automatisch ge-update via iTunes of Google Play. Als je inlogt krijgt je een persoonlijke timeline te zien met wat voor jou (en je broers/zussen, ouders/verzorgers) de komende periode relevant is.
De grootste wijzigingen ten opzichte van de huidige app zijn:
een nieuw design, met ondersteuning van de meest recente telefoons doorgeven van presentie op familie-niveau direct kunnen doorgeven van presentie in de timeline het kunnen toevoegen van favoriete teams aan de timeline (ook van andere clubs) het kunnen verbergen van bepaalde teams in de timeline meer informatie over de locatie van trainingen en wedstrijden (adres- en zaalinformatie), ook direct in de timeline betere overzichten van recente uitslagen
Wat zit er nog niet in?
Een aantal functionaliteiten zijn nog niet beschikbaar:
de gastlogin. Je moet dus inloggen met je lidnummer en wachtwoord (zie hieronder) hockey.nl-nieuws push-notificaties bierpot-beheer en takenbeheer. In de eerst volgende update worden deze zaken ook toegevoegd.

Hoe kan ik inloggen? 

Inloggen doe je met je lidnummer en wachtwoord. Je lidnummer kan je terugvinden op de contributie-nota van de club. Als je je wachtwoord niet meer weet, kan je via de optie 'wachtwoord vergeten' je wachtwoord opvragen. Ben je je gegevens kwijt? Mail even naar [email protected] of [email protected] 


Mocht je nog meer vragen hebben over de app, dan kan je de meeste informatie terugvinden op 
www.lisa-is.nl/nieuwehockeyapp .Competitie
4-10

Speeldagen rondom vakanties


Het weekend 27/28 oktober (einde herfstvakantie) is een regulier competitieweekend voor alle teams. De wedstrijden staan voor de meeste teams nog niet in het wedstrijdschema omdat dat afhankelijk is van de indeling na de herfstvakantie.

Het weekend 5/6 januari (einde kerstvakantie) is een regulier competitieweekend voor alle zaalteams.

Algemeen
30-9

Jeugd Activiteiten Commissie

Beste ouders van E en F jeugd,
Vorig jaar is het JAC (jeugd activiteiten commissie) gestopt. Helaas is er dus niemand die de spooktocht, het sinterklaasfeest en het paas eieren zoeken organiseert voor de E en F jeugd zoals afgelopen jaren wel steeds is gedaan. Dat is erg jammer natuurlijk. Daarom hierbij de vraag welke ouders dit zouden willen organiseren. Uiteraard mogen het ook andere activiteiten zijn. Voor wie de begroting heeft gelezen….er is een budget van €350 voor beschikbaar dit seizoen. 
Tevens zijn wij ook nog steeds op zoek naar een coördinator E-F jeugd.  Met het JAC en coördinator functie kun je de vrijwilligersvergoeding van €50 terugverdienen.
Wij zien jullie reactie graag tegemoet, zodat voor de jongste jeugd op de club ook meer te doen is dan alleen hockeyen. 

Voor meer informatie kun je altijd even mailen. 
Edwin Prak Coördinator E/F jeugd E-mail: [email protected]

Algemeen
27-8

Reminder: shirts clubkleding passen bij Intersport

Hallo allemaal,
We zijn al een poosje bezig met clubkleding. Zoals al eerder gemeld krijgen alle jeugdleden dit seizoen een nieuw shirt van intersport.
Ongeveer 75% van alle de jeugdleden zijn ondertussen bij intersport geweest om de nieuwe clubkleding te passen. Dat houdt in dat nog niet iedereen geweest is!
Graag voor 10 september even langsgaan om te passen of de maat bij intersport telefonisch doorgeven.
alvast bedankt!
met vriendelijke groet
Sander Renkema

Competitie
15-8

Oefenwedstrijden ALLE TEAMS MHC RODEN

Op 1 september spelen alle juniorenteams van MHC Roden een of meerdere oefenwedstrijdjes tegen de Hondsrug. De jongste jeugd heeft niks.
Hierbij het schema.
Voor vragen, kunt u terecht bij Tim Kühr([email protected])

In Roden:
10.00: Hondsrug MD1 - Roden MD1 (1x 25 min)
10.30: Hondsrug MD2 - Roden MD3 (1x 25 min)
11.00: Hondsrug MD1 - Roden MD3 (1x 25 min)
11.30: Hondsrug MD2 - Roden MD1 (1x 25 min)
12.30: Roden MA1 - Hondsrug MA1 (2x 25 min)
13.45: Roden MA2 - Hondsrug MA1 (2x 25 min)
15.00: Roden MA1 - Roden MA2 (2x 25 min)
16.15: Roden JC1 - Hondsrug JC1 (2x 35 min)

JA1 en MD2 starten 1 september al met de competitie

In Zuidlaren:
10.00: Roden MB2 - Hondsrug MB1 (2x 25 min)
11.15: Roden MB1 - Hondsrug MB2 (2x 25 min)
12.30: Roden MB1 - Hondsrug MB1 (2x 25 min)
13.45: Roden MB2 - Hondsrug MB2 (2x 25 min)
15.00: Hondsrug MC1 - Roden MC1 (2x 35 min)
16.30: Hondsrug MC2 - Roden MC2 (2x 35 min)

Algemeen
26-6

Komende zaterdag grote bijzondere dag - Lustrum 50 jaar MHC Roden

Komende zaterdag, 30 juni, is het grote lustrumfeest op MHC Roden. De club bestaat 50 jaar. Het beloofd een hele leuke dag te worden. Speciaal voor alle jeugdleden zijn er vanaf 10 uur leuke (hockey) challenges en spellen met en zonder hockeystick. Ook voor de ouders hebben we een leuk programma. Vergeet je niet aan te melden als je ook mee wilt eten. Komt allen! De senioren (oudleden en leden) spelen vanaf 14 uur een paar korte wedstrijdjes en challenges tegen oud teams! Daarna gezellig borrelen en een fantastisch lustrum diner en aansluitend een ouderwets knalfeest met liveband en DJ. Meld je aan op www.mhcroden50jaar.nl zodat we weten hoeveel mensen er komen. springkussens / hindernisbaan / spijkerbroek-hangen / loterij / poffertjes / hockey oefeningen / plezier met bier / afrikaans diner / knalfeest / kleding / cadeaus / iets geheims / en nog veel meer

Algemeen
19-6

RodenGodenCup 2018

Morgen start de RodenGodenCup 2018!
Op 20, 22, 27 en 29 juni zal op de onderstaande tijden gespeeld worden:

Van 16.00-16.55 uur zullen de E- en F-jeugd onderling wedstrijden spelen. 
Van 17.00-18.15 uur zullen de D- en C-jeugd wedstrijden spelen.
Van 18.30-20.00 uur zullen de A/B/Senioren wedstrijden spelen.

Het wedstrijdschema en reglement is naar degenen die de opgave ingevuld hebben gemaild. Niet gekregen? Mail even naar [email protected]
Iedereen die zich opgegeven heeft, staat in de teamindeling(zie bijlage). 
Wel opgegeven, maar staat je naam er niet tussen of een andere vraag? Mail even naar [email protected]
Elke vrijdag kan er gegeten worden op de club. Opgeven via de website! 

 

Algemeen
19-6

Ga mee met Heren 1 naar Rotterdam!

Beste Rodengoden!
De play-outs zijn veiliggesteld gister! Dit betekend dat we aankomende Zondag zullen spelen in Rotterdam op RHV. Leonidas.
Het speelschema ziet er alsvolgt uit: 10.00 Roden - Haackey (semi) 11.20 Cranendonck - Roden(water) 12.45 Roden - Liberty (zand) 14.05 Nieuwegein - Roden(water) 15.30 Roden - Nuth(Zand) 16.50 evt. nr 4 tegen nr 4
Het plan is om Zondagochtend vanuit Roden een bus te laten rijden voor supporters. Mocht je graag meewillen stuur dan even een berichtje naar: 0636533415 inclusief je e-mail adres. Bij genoeg aanmeldingen zullen we een mail sturen met verdere informatie!!
We hopen op zoveel mogelijk steun!! Like en deel Groet Roden Heren 1 Si.
Opgeven kan bij Jasper Hoogenberg(Bovengenoemd nummer is van Jasper)

Algemeen
15-6

Overzicht trainingen/activiteiten tot einde seizoen

De competitie zit erop. Deze week(12-17 juni) zijn de laatste reguliere trainingen. 
We trainen in deze week met de nieuwe teams voor volgend seizoen. 

Hoe ziet het verdere verloop van dit seizoen eruit? 

A.s. zondag 17 juni is het Super Sunday en daar kan iedereen aan meedoen. Geef je met een team van minimaal 5 en maximaal 8 personen op voor het onderlinge toernooi. Dit team mag bestaan uit vriendjes/vriendinnetjes/opa's/oma's/ouders/broers/zussen/enz.
Dit toernooi is van 12.00-15.00 uur. Daarna spelen Heren 1 en Dames 2 allebei een hele belangrijke wedstrijd. Heren 1 kan de play-offs om lijfsbehoud veilig stellen. Dames 2 kan kampioen worden als ze heel dik winnen. Opgeven kan via de volgende link:  https://goo.gl/forms/0SsPH6dfrIKwtw4E3  Opgeven kan tot en met zaterdag 16 juni 11.00 uur. 
Na deze week starten we met de traditionele RodenGodenCup. 
Dit is een onderling toernooi en is in plaats van alle trainingen! Er zijn dus GEEN reguliere trainingen meer. Opgeven en meer info kan via de volgende link:  https://goo.gl/forms/QKY6byMwHNrM9ywH2 . Opgeven kon officieel tot en met afgelopen woensdag. Dit hebben we verlengd tot en met zaterdag 16 juni 23.59 uur. 

De RodenGodenCup is opgesplitst in 3 categorieën. 
Op Woensdag 20, 27 juni en vrijdag 22 en 29 juni is van 16.00-16.55 uur voor de jongste jeugd(<10 jaar). Zij hoeven zich niet op te geven en kunnen komen als ze willen. Ter plekke delen we teams in en spelen we onderling wedstrijden. 

Op dezelfde data is van 17.00-18.15 uur de RodenGodenCup voor de D/C-jeugd en van 18.30-20.00 uur voor de A/B/Senioren. Meer info is in Lisa te vinden en ook in de begeleidende tekst bij het opgave formulier. 


30 JUNI IS HET LUSTRUM! VERGEET JE NIET OP TE GEVEN VIA:  https://www.mhcroden50jaar.nl/
Het seizoen is op 1 juli ten einde! 

Algemeen
12-6

Doe mee op Super Sunday!!!

Zondag 17 juni is de laatste competitiedag van dit seizoen. En wat voor een dag. 2 van de 3 teams spelen nog ergens om.   Om 12.00 uur slaan de Veteranen A af tegen GHBS.  Om 14.45 uur starten onze Heren 1 tegen Drienerlo. Heren 1 haalt bij een gelijkspel of overwinning de Play-offs. Bij verlies kunnen ze degraderen. Ze hebben jullie steun dus heel hard nodig!  Na Heren 1 spelen onze Nederlands Kampioenen, Dames 2, om 16.30 uur tegen GHBS Dames 10. De dames moeten heel dik winnen om kampioen te worden. Daarnaast moeten ze hopen dat hun concurrent, GHBS Dames 8, niet ook dik wint. Ook hier kunnen de dames dus heel veel steun gebruiken. Schreeuw ze naar heel veel doelpunten! Tussen de wedstrijden van Heren 1 en Dames 2 worden rond 16.00 uur alle veldkampioenen(MB2, JC1, MD2(lentecompetitie) en MA1, MB1, MB3 en MD1(herfscompetitie)) gehuldigd.  Volgende week start natuurlijk de RodenGodenCup, maar om deze laatste en spannende competitiedag van 2017/2018 mooi af te sluiten, organiseren we zondag ook een toernooi voor de hele jeugd. Van 12.00-15.00 uur zullen er wedstrijden zijn.  Hoe kun je meedoen? Vorm een team van minimaal 5 en maximaal 8 personen. Geef je op via de link onderaan dit bericht en vul het formulier in. Als je je op geeft, gaan we er vanuit dat je er bent. Meedoen is gratis! We hopen dat je na afloop met z'n allen blijft om Heren 1 en Dames 2 aan te moedigen en ze naar de play-offs/het kampioenschap te schreeuwen/toeteren!
Geef je op via deze link:

https://goo.gl/forms/0SsPH6dfrIKwtw4E3

Tot zondag!
Neem dus je toeters en spandoeken mee!
Zondag 17 juni van 12.00-15.00 uur Opgeven in teams van 5-8 personen Ieder team krijgt na de opgave een kleur shirt doorgegeven dat ze aan moeten trekken, zodat er geen hesjes nodig zijn.  Iedereen mag meedoen(ook niet-leden/oud-leden/vaders/moeders/broertjes/zusjes/enz.). Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Tot zondag!

Algemeen
11-6

Voorlopige teamindeling 2018/2019

Hierbij de voorlopige teamindeling 2018/2019. 

De meiden A- en seniorenlijn is nog niet helemaal rond. Deze zullen we eind van de week publiceren.

Iedereen heeft het ongetwijfeld gelezen, de KNHB wil een nieuwe koers gaan varen vwb het indelen van de teams. Hieronder de belangrijkste wijzigingen die we bij MHC Roden doorvoeren:

Belangrijkste wijzigingen Jongste Jeugd (6E/8E)
Twee teamtrainingen voor de achttallen per week. In de zestallen en F-jes is er 1 teamtraining en 1 vrije training en gaan we de teams indelen op basis van onder meer geslacht, leeftijd en vriendschappen.
 
Belangrijkste wijzigingen D-Jeugd
Geen selectieteams meer bij de D-Jeugd. Bij de meisjes worden de eerste- en tweedejaars kinderen uit elkaar gehaald. Als er daarna nog keuze is, dan kijken we naar vriendjes en vriendinnetjes. Teams trainen 2 keer. 


Belangrijkste wijzigingen C-Jeugd
Bij de C-Jeugd wel selectie trainingen en waar mogelijk maken we een selectieteam, maar ook hier kijken we nog wel naar leeftijd en eventueel vriendjes/vriendinnetjes. 


Belangrijkste wijzigingen A/B-Jeugd
Bij de oudere jeugd houden we selectietrainingen en delen we waar mogelijk in op sterkte. Selectieteams trainen 2 keer per week en van de leden in de selectieteams verwachten we dat  de speelsters 2 maal per week trainen. Indien een speler twee maal in één week een training mist, kan de coach de speler weerhouden van spelen. Indien een selectiespeler geen rekening houdt met het competitieschema en bijvoorbeeld zonder overleg met coach en TC in het seizoen op vakantie gaat, kan hij of zij tijdelijk uit de selectie worden verwijderd/teruggezet worden naar een lager team. Bij persoonlijke en/of familieomstandigheden kan van bovenstaande criteria worden afgeweken. Van alle hockeyspelers wordt verwacht dat zij ter beschikking staan om mee te doen bij een van de 3 teams, indien zij een beroep op hen doen. Dit kan zijn door blessure of ziekte. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg met de desbetreffende spelers. 

* (bron: Technisch beleidsplan MHC Roden 2017)

Mochten hier nog vragen over zijn, dan kunt u contact opnemen met de TC

A/B-jeugd: Sandra de Wit
C/D/E/F-jeugd: Edwin Prak
Overige: Tim Kühr

Klik op de bijlage om de voorlopige teamindeling te openen.


 

 

Algemeen
11-6

Komende week training in de nieuwe samenstelling!

Beste allemaal. De teamindeling staat online. We trainen de komende week in de nieuwe samenstellingen. We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om dagen/tijden hetzelfde te houden. Mocht iemand in de knoei komen, bel/app Tim Kühr even. Dan zoeken we een oplossing. Trainingsschema komende week Nog niet ingedeelde meiden (jongste jeugd): Woensdag NV: 15.30-16.30 uur - Marloe/Anna M6E1 Woensdag NV: 15.30.16.30 uur - Tim Kühr Vrijdag HK: 16.00-17.00 uur - Peter Craanen(+hulp) M8E1 Woensdag HK: 16.30-17.30 uur - Anna/Sven Vrijdag HK: 16.00-17.00 uur - Peter Craanen(+hulp) J6E1 Woensdag NV: 16.30-17.30 uur - Sjors/Dewi Vrijdag HK: 16.00-17.00 uur - Peter Craanen(+hulp) MD3 Dinsdag NV: 16.30-17.30 uur - Joost/Floris/Febe/Lina Vrijdag NV: 16.00-17.00 uur: Toernooi met MD1/MD2 MD2 Woensdag HK: 16.30-17.30 uur - Peter Craanen Vrijdag NV: 16.00-17.00 uur - Toernooi met MD1/MD3 MD1 Woensdag HK: 17.30-18.30 uur - Sybren/Niels Vrijdag NV: 16.00-17.00 uur - Toernooi met MD2/MD3 MC2 Woensdag NV: 16.00-17.30 uur - Maura/Janne Vrijdag HK: 16.00-17.00 uur - Maura/Janne MC1 Woensdag NV: 18.00-19.30 uur - Maura/Nynke Vrijdag HK: 17.00-18.30 uur - Maura/Nynke JC1 Dinsdag NV: 19.00-20.30 uur - Sjors/Brent Vrijdag HK: 18.30-20.00 uur - Sjors/Jort MB2 Dinsdag HK: 17.30-19.00 uur - Floris/Nynke Vrijdag NV: 18.30-20.00 uur - Floris/Rick MB1 Dinsdag HK: 17.30-19.00 uur - Aniek/Marloe Vrijdag NV: 17.00-18.30 - Aniek/Marloe Huidig MB1 Dinsdag NV: 17.30-19.00 uur - Julius/Michiel Vrijdag HK: 17.00-18.30 uur - Julius/Michiel Huidig MA1 Woensdag NV: 18.00-19.30 uur - Rutger/Michiel Vrijdag HK: 18.30-20.00 uur - Rutger/Michiel JA1 Dinsdag NV: 17.30-19.00 uur - Tim/Sjors Vrijdag NV: 17.00-18.30 uur - Tim/Sjors

Algemeen
24-5

De 30+ mannen van MHC Roden zijn op zoek naar enthousiaste teamleden

Roden – De 30+ mannen van MHC Roden zijn op zoek naar enthousiaste teamleden om ook volgend seizoen mee te hockeyen. We trainen 1 x in de week ‘s avonds en spelen op Zondag in Roden of in de regio. Het team is gevarieerd, competitief maar bovenal sportief. Uiteraard is er na de wedstrijd tijd voor gezellige 3ehelft met een hapje en een drankje en ook een jaarlijks teamuitje ontbreekt niet. Eerst alleen aspirantlid worden kan uiteraard ook. Dus ben je 30+ en heb je zin om (weer) te komen hockeyen? Mail dan naar [email protected] of [email protected]

Algemeen
14-5

Het Dames 30+ team van MHC Roden is op zoek naar enthousiaste teamleden

Het Dames 30+ team van MHC Roden is op zoek naar enthousiaste teamleden
Wij zijn een leuk, gezellig en sportief team.
We trainen op de woensdagavond en op zondag (m.u.v. Alle vakanties en de winter) spelen we een wedstrijd. Na de wedstrijd hebben we altijd een gezellige nazit met een hapje en een drankje. Een teamuitje mag ook niet ontbreken
Omdat we volgend seizoen ook willen blijven hockeyen zoeken we nieuwe teamleden. Te beginnen als trainingslid is ook een optie.
Ben jij 30+ en heb je (weer) zin om te hockeyen neem dan contact op met Annette van Luijk via [email protected]

Algemeen
11-5

Over 50 dagen is het groot feest!!

Beste hockeyers, leden, ouders en andere MHC Roden vrienden,
Over 50 dagen viert MHC Roden zijn 50 jarig bestaan. Op 30 juni 2018 wordt dit heugelijke feit gevierd.
We hebben de hele dag volledig in het teken staan van de leden, ouders en oud-leden van de hockeyclub. We willen daarom iedereen uitnodigen om erbij te zijn. Alle huidige leden, alle ouders van leden en alle oud-leden zijn van harte welkom om dit feest mee te maken. Het dagprogramma en een inschrijfformulier staan op de speciale MHC Roden Lustrum website: www.mhcroden50jaar.nl en daarop is nog meer informatie te vinden.
We vinden het geweldig om te zien dat er inmiddels meer dan 200 aanmeldingen zijn. Daar gaan de komende periode natuurlijk nog veel enthousiastelingen bij komen en we denken dan ook dat het een geweldige leuke dag zal zijn om eens bij te praten met je (oud-)teamgenoten.
Er zullen onder andere oud-teams spelen tegen elkaar, er zullen spelletjes zijn voor kinderen en allerlei activiteiten. Een heerlijk Afrikaanse stijl diner volgt met prachtige lekkernijen. In de avond een groot feest met live band om met elkaar te vieren wat een prachtige hockeyclub MHC Roden is.
We nodigen iedereen uit om zich aan te melden via de lustrum site www.mhcroden50jaar.nl en om dit bericht te delen met anderen binnen de vereniging.
Tot slot willen we ook heeeeeeeel graag dat we geholpen worden door een groep vrijwilligers. We hebben die dag (en vrijdag 29 juni) vele handen nodig om alles geweldig te laten verlopen. Dus wil je helpen aarzel dan niet en stuur een email naar ons toe. We hebben totaal circa 40 mensen nodig die ons willen helpen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan opzetten tenten, tafels, stoelen / barbezetting / klaar zetten avondeten / schoonmaak keuken en wc / munten / allround hulp / serveren en opruimen op zondag 31 juni. Vele handen maken licht werk, dus we hopen dat we op jullie kunnen rekenen.
Tot 30 juni allemaal!
De lustrumcommissie Ies, Marleen, Bob, Margot, Uulco en Rein
[email protected]

Algemeen
25-4

RodenGodenCup 2018

Zoals elk jaar eindigen we het seizoen met de RodenGodenCup. Een onderling toernooi op de club. Leden/oud-leden/ouders/broers/zussen/opa's/oma's, iedereen kan en mag mee doen. Dit jaar staat de RodenGodenCup in het teken van het WK Voetbal in Rusland. Ook al doet Nederland niet mee. De wedstrijden van het WK zullen live te zien zijn in het clubhuis. Tussen je eigen wedstrijden door, kun je dus binnen voetbal kijken of lekker buiten een balletje slaan/chillen in het zonnetje.
Op woensdag 20 en 27 juni zijn er alleen wedstrijdjes op de club, op vrijdag 22 en 29 juni kan er ook gegeten worden op de club!
Je kunt je opgeven als individu, maar je kan je ook opgeven in groepjes van maximaal 4. De teams zullen daarna gemixed worden door ons, maar je komt als opgegeven groepje wel bij elkaar. De gemixte teams bestaan uit maximaal 8 personen.
De D-/C-jeugd is voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar (+ouders/broers/zussen/andere familieleden/vriendjes/vriendinnetjes).
De B-/A-jeugd is voor iedereen van 13 jaar en ouder(dus ook trimhockeyers/Heren/Dames/oud-leden).
Geef hieronder op wanneer je er wel en niet bent. We proberen de teams zo in te delen, dat er altijd voldoende deelnemers zijn.
Opgeven kan tot en met woensdag 13 juni 2018, 23.59 uur via deze link: https://goo.gl/forms/QKY6byMwHNrM9ywH2 Daarna sluit de aanmelding.


App
24-4

Trainingen de komende periode

Er komt weer een periode aan met veel vrije dagen.  Hieronder een overzicht wanneer er wel en geen trainingen zijn(tenzij anders afgesproken met de trainer). Sommige scholen hebben langer vakantie dan andere scholen. Vandaar dit overzicht. 
 *Meivakantie*  Vanaf 27 april tot en met 6 mei 
 *Hemelvaart*  10 mei 
 *Pinksteren*   Vrijdag 18 mei tot en met maandag 21 mei 
 Op alle overige data trainen we gewoon door.

App
22-4

Help Myrthe afstuderen en kom zelf lekker hockeyen!

Beste hockeyliefhebber!  Ben jij in de meivakantie thuis en heb je zin om je hockeyvaardigheden te verbeteren?  Op maandag 30 april en donderdag 3 mei worden er 2 dubbeltrainingen georganiseerd en staan in het teken van mijn afstudeeronderzoek aan de ALO. 
Beide trainingsdagen zullen we tussen het trainen door gezamenlijk lunchen, vergeet zelf geen lunch mee te namen! 
Hoe zien de trainingen er uit? Met dit onderzoek richt ik mij op zelfregulatie binnen de hockeywereld. Denk hierbij aan het stellen van een geschikt doel, het maken van een planning om je doel te bereiken en het monitoren van je voortgang. Met andere woorden: je gaat zelfstandig bezig om je gestelde doelen te bereiken aan de hand van een stappenplan met oefenvormen!
Leeftijd: 10 t/m 16 jaar  Locatie: MHC Roden  Datum: maandag 30 april en donderdag 3 mei  Tijd:  10:00 tot 11:00: Training 1 11.00 tot 11.30: gezamenlijk lunchen (zelf meenemen) 11:30 tot 12:30: Training 2
Kosten: gratis  Deelnemers: maximaal 20 
 Lijkt dit je leuk? Meld je dan aan (naam, leeftijd, team) door te mailen naar [email protected] Aanmelden kan tot en met zaterdag 28 April!

App
20-4

Zaterdag 21 april: GEEN FUNKEY

LET OP! Morgen is er GEEN Funkey Hockey! Alle trainers zijn op dat moment druk bezet met het coachen van wedstrijden. Op 26 mei ben je weer van harte welkom bij de funkey-trainingen. Weet je nu al dat je dan komt? Zou je je dan aan willen melden via de website: www.mhcroden.nl > Hockey > Funkey > 'Schrijf je hier in'. Tot dan!😎

Lustrum
10-4

Het lustrum komt steeds dichterbij - MHC Roden bestaat 50 jaar

MHC Roden bestaat 50 jaar .
We gaat dit vieren met een groot lustrum op 30 juni. Alle informatie over het lustrum staat op de aparte website https://www.mhcroden50jaar.nl/ en meld je aub aan zodat we van iedereen weten dat hij of zij komt. Hoe meer mensen hoe mooier!! We gaan voor alle oudleden en huidige leden leuke activiteiten verzinnen en met heerlijk eten en een gezellig feest 's avonds wordt het een onvergetelijke dag! We zetten zeer binnenkort een definitief programma (en bekendmaking van de live-band) ook op de lustrum website.

Meld je aan op de lustrum website! https://www.mhcroden50jaar.nl/
We kunnen ook vrijwilligers gebruiken om gedurende de dag of in de voorbereiding wat kleine taken op zich te nemen, meld je dan aub even op [email protected]

Algemeen
28-3

Start weekje uitgesteld - Hockeyschool op MHC Roden

 
Update:

- Start weekje uitgesteld - 
Helaas zitten we voor morgen met een probleem voor wat betreft de beschikbaarheid van de trainers. Zoals bekend worden de trainingen bij de hockeyschool gegeven door trainers van buitenaf. Trainers die landelijk trainen/coachen. Zo zal de extra training ook echt anders zijn dan de clubtrainingen.  Helaas zijn er morgen nog niet genoeg trainers beschikbaar en moeten we de start van de hockeyschool een weekje uitstellen. We vinden dit heel vervelend, maar we willen 10 hele leuke, gevarieerde en kwalitatief goede trainingen aanbieden. De trainers die hiervoor gevraagd zijn, hadden volgende week als startdatum in hun hoofd en zijn morgen nog niet beschikbaar. We hopen op jullie begrip en gaan dus volgende week, 12 april, echt los! 

De data zijn nu: 12,19, 26 april 10, 17, 24, 31 mei 7, 14, 21 juni

Informatie

Vanaf donderdag 5 april starten we, net als vorig seizoen, weer met een hockeyschool op MHC Roden.
Dit is een extra training. Er komen trainers van buiten af. Dit zijn trainers die topteams in het noorden training geven.
Doe je niets liever dan hockeyen? Dan is dit je kans om een extra keer in de week te trainen!

Voor wie?
De Hockeyschool is voor iedereen van 7 tot 16 jaar oud.

Wanneer?
10 donderdagen is er van 18:45 uur tot 20:15 uur training op de velden van MHC Roden.
5, 12,19, 26 april
10, 17, 24, 31 mei
7, 14 juni

Kosten?
Omdat er trainers van buitenaf komen, zitten er kosten aan verbonden. De kosten zijn €75,00*.

Wil jij dus een extra keer in de week hockeyen en nog beter worden? Dan is de Hockeyschool iets voor jou!

Ben je benieuwd wat je allemaal leert? Bij de Hockeyschool zijn we alleen maar bezig om jou beter te maken! Er is heel veel persoonlijke aandacht. Per 10 deelnemers zal er een trainer aanwezig zijn, zodat iedereen heel veel persoonlijke aandacht krijgt.
Je leert allerlei technieken. De forehandslag, de backhandslag, scoopen, flatsen, gave trucjes, noem het maar op! Ook keepers zijn van harte welkom. Altijd al de blocksliding willen leren of heb je moeite met hoge ballen?
Om je extra veel te leren, maken we gebruik van videoanalyses. We filmen je tijdens de oefeningen en kijken dit meteen op het veld terug. Zo kan je jezelf meteen zien en verbeteren!
Je kan de eerste keer GRATIS mee doen om te kijken of je het leuk vindt. Vergeet je niet op te geven als je mee wil doen, zodat wij voldoende trainers kunnen inhuren.

* Meerdere deelnemers per familie? Dan krijgen alle deelnemers van die familie 10% korting.
* Geef je je samen met 4(of meer) andere deelnemers, zoals vriendjes/vriendinnetjes/teamgenootjes, op? Dan krijgen al deze deelnemers ook 10% korting.

Meedoen met de proeftraining? Geef je voor dinsdag 3 april op door je naam, leeftijd en team te mailen naar [email protected] .

 

Algemeen
23-3

Parkeerplaats MHC Roden

Beste leden,
zoals jullie weten is onze parkeerplaats al een poosje een soort depot voor 1 van de wegenbouwers die in de buurt bezig is. Met de gemeente is hier goed overleg over geweest en ons is aangegeven dat de materialen die er momenteel nog liggen eind april definitief worden opgeruimd.
Naast de wegenbouw materialen liggen op de parkeerplaats nu ook een aantal rollen oud kunstgras. Deze rollen zijn van een oud veld van ons en waren eerder achter het clubhuis 'opgeslagen'. Dat was geen duurzame situatie. In overleg met de gemeente is nu gezorgd voor een oplossing.
Met dit bericht willen we alle leden laten weten dat dit in goed overleg met het bestuur is gegaan en de gemeente zal zorgen voor spoedig verwijderen van de rollen en het restafval. Helaas hebben we er het weekend van 24 en 25 maart zeker nog last van. We hopen op jullie begrip voor deze situatie. De gemeente heeft ons heel erg geholpen met het opruimen van onze rommel en zal ook de parkeerplaats netjes maken, maar dit zal nog even duren.
Let wel op met parkeren op de groenstrook voor ons complex. Omdat er een fietspad doorheen loopt kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen!
Met vriendelijke groet,
Sander Renkema

Algemeen
16-3

Afgelastingen zaterdag 17 maart

Zie hieronder alle afgelastingen voor het weekend van 17 en 18 maart. Mochten er updates zijn, dan zullen die hieronder en op Facebook verschijnen. 17 Maart: GEEN FUNKEY!!! Voor de ochtend worden temperaturen onder nul verwacht en door de wind kan de gevoelstemperatuur nog verder dalen. Aangezien het hier om onze jongste jeugdleden gaat, is besloten Funkey niet door te laten gaan. Zaterdag 24 maart zal er weer Funkey zijn! Alle jongste jeugd wedstrijden zijn centraal afgelast.
De competitieleiding van de KNHB heeft op basis van de weersvoorspellingen voor het speelweekend van 17 2018 het volgende besloten: De wedstrijden op Zaterdag 17 maart 2018 van 3F, 6F, 6E en 8E teams zijn afgelast. Voor de ochtend worden temperaturen onder nul verwacht en door de wind kan de gevoelstemperatuur nog verder dalen. Aangezien het hier om onze jongste jeugdleden gaat en zij over het algemeen vroeg op de dag de wedstrijden spelen, is besloten deze wedstrijden niet door te laten gaan. Dit geldt voor alle districten.

Algemeen
14-3

Trimhockey

Op maandagavond is er trimhockey voor beginners en gevorderden. Ouders van (jongste) jeugdleden die zelf eens willen ervaren waarom hun kinderen het hockey zo leuk vinden kunnen trimhockeyen.
Op een leuke manier de eerste hockeybeginselen, ieder op zijn/haar niveau, leren én lekker sporten in de buitenlucht. Wil je eens meedoen kom gerust eens langs. De vereniging heeft sticks te leen.
Heb je vroeger gehockeyd en wil je dit weer oppakken, maar je wilt geen competitieverplichtingen ook dan is trimhockey iets voor jou! We trainen elke maandag van 20.30-22.00 uur.

Interesse? Neem contact op met Edwin Prak ([email protected])

Algemeen
14-3

Clubkampioenschappen Shoot-outs

Op zondag 8 april houden we de clubkampioenschappen Shoot-outs. 
Iedereen tot 17 jaar kan zich opgeven voor de clubkampioenschappen.  Deelnemers mogen op de finaledag(24 juni) nog geen 17 jaar zijn!
Per club worden 2 jongens, 2 meisjes, 1 keeper en 1 keepster voor het districtskampioenschap geplaatst op 6 mei in Zwolle. Win je daar, dan ga je door naar het NK shoot-outs. De Landelijke Finale is op 24 juni bij Zwart-Wit in Breda en is een side-event van de Champions Trophy.
De clubkampioenschappen zijn op zondag 8 april. Tijden worden(afhankelijk van het aantal aanmeldingen) later bekend gemaakt. 

Geef je hier op voor de clubkampioenschappen:
https://goo.gl/forms/iZPxWdXdU7njxwlh2

Algemeen
14-3

Paastoernooi

Hallo allemaal,
Traditiegetrouw is er op 2e PAASDAG (maandag 2 april) weer een ouder- kind toernooi bij MHC Roden!
We beginnen om 10.00 uur eerst met eieren zoeken (per team, incl. broertjes en/of zusjes).
Wie vindt het GOUDEN ei?
Voor wie: F-jeugd en E-leeftijd jeugd en natuurlijk hun broertjes en/of zusjes.
Kosten: 1,00 euro per kind.
Opgeven graag via je coach!
Na de ranja met iets lekkers gaat de jeugd tegen hun ouders hockeyen... 🏑 Heb je, als ouder geen hockeystick? Geen excuus! Bij de club staan voldoende sticks om even te gebruiken! Sportschoenen aan is handig 😉
WIE verslaat WIE? 😃
Hopelijk tot dan!
Groetjes,
De Activiteiten Commissie

Algemeen
13-3

GEZOCHT!!

!!!Gezocht!!!

Oude hockeysticks
Wie heeft nog een hockeystick liggen die niet meer gebruikt wordt, maar nog zeker goed genoeg is voor een tweede ronde? Deze 2de hands sticks zouden we heel graag willen ontvangen. Deze sticks worden gebruikt om o.a. clinics of kleine projecten te ondersteunen in materiaal. Alle maten zijn van harte welkom. Je kan ze aan een van de trainers op de club geven. 
WC rolletjes
Voor nieuwe leden zijn we op zoek naar WC-rolletjes om het dribbelen goed te kunnen oefenen. Heb jij een zak liggen? Breng hem naar de club en zet hem achter de bar of geef hem aan Tim Kühr.

Hockeyballen
Het is oud nieuws, maar hockeyballen verdwijnen op de een of andere manier. Zo zijn we dit seizoen alweer honderden ballen kwijt geraakt. Heb jij nog ballen of andere materialen thuis? Breng ze naar de club. Zet ze achter de bar of geef ze aan een van de trainers!

Vragen? Neem contact op met de hoofdtrainer: [email protected]

Alvast dank!

Algemeen
12-3

100 vrijwilligers klussen voor MHC Roden tijdens NL Doet!

Wat begon als een idee aan de keukentafel bij Marjolein en Mathijs Oudega is uitgemond in een groot succes. Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart zijn er op de hockeyclub MHC Roden zo’n 100 vrijwilligers samen aan het werk geweest. Er gingen veel teams gezellig met elkaar aan de slag en ook veel ouders zijn actief bezig geweest. De sfeer was uitstekend! Met een hogedrukspuit zijn alle kleedkamers weer fris gespoten. Het clubhuis is opnieuw geverfd, dankzij de gesponsorde verf van Glascentrale Roden. Ook de entree is mooi gepimpt. En het terrein is goed onderhouden. Het harde werken heeft gezorgd voor veel energie en initiatieven om verder aan de gang te gaan met verduurzaming van het complex. Wellicht kan er worden samengewerkt met andere organisaties om zo het terrein optimaal te benutten. Positieve ideeën die verder worden uitgewerkt. De kantinecommissie heeft goed voor de harde werkers gezorgd; cake's, muffins, soep, broodjes gezond, broodjes knakworst en afsluitend een gezellige borrel. Diverse leden hebben aangegeven ook buiten NL Doet hier een structureel vervolg aan te willen geven, dat is nog wel hard nodig. Er is veel te doen en vele handen maken licht werk. Zodat het clubhuis weer de goede uitstraling heeft die past bij een gezellige en sportieve sportvereniging als MHC Roden. Wij willen graag in het bijzonder de initiatiefnemers Familie Oudega bedanken. En vooral ook speciale dank aan alle vrijwilligers; leden, ouders, familieleden en sponsors. Samen maken we een mooie club!

Meer fotos:  https://www.mhcroden.nl/site/default.asp?Option=60&acID=2&aID=6532008165204406945

Algemeen
5-2

MF1 en nieuwelingentraining woensdag 7 februari 2018

De nieuwelingen- en MF1 training op woensdag 7 februari van 15.30-16.30 uur is afgelast. Volgende week (14 februari) weer op het veld!

Algemeen
24-1

Trainingen tot einde zaalperiode

Het zaalseizoen is voor sommige teams nog volop bezig, andere teams zijn al klaar. 
Het reguliere zaalschema gaat nog door tot en met 4 februari. Daarna trainen de teams die nog zaalcompetitie hebben door in de Hullen. Leek valt dan weg.
De overige teams kunnen contact opnemen met hun veldtrainer en afspreken om weer naar buiten te gaan. 
In de voorjaarsvakantie zijn er geen trainingen, tenzij anders afgesproken met de eigen trainer. 
De jongste jeugd, behalve de F-jes, blijven binnen trainen tot aan de voorjaarsvakantie. 
Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Tim Kühr. 

Het zaalschema vanaf 4 februari(staat ook in de Lisa-app): 

Dinsdag in De Hullen: 
16.00-17.00: J6E1/M8E1 - Myrthe Hopmans/Joost Oosterwijk
17.00-18.00: JC1/JC2/JA1/JB1 - Stan Ronner/Brent Hoekstra/Tim Kühr/Myrthe Hopmans
18.00-19.00: MB1/MB5/Dames 1 - Michiel Fröling/Myrthe Hopmans/Julius Labberton

Woensdag buiten op de club:
15.30-16.30: Nieuwelingen E/F-jeugd + MF1

Donderdag in De Hullen: 
16.00-17.00: M6E1/M6E2/M8E2 - Peter Craanen/Anna Muntinga/Nynke Zijlstra

Vrijdag in De Hullen:
16.00-17.00: MD1/MD2/MD3 - Maura Nijhof/Nynke Zijlstra/Niels Toutenhoofd
17.00-18.00: MC1/MC2/MB4 - Nynke Zijlstra/Maura Nijhof/Aniek Martini

Algemeen
19-1

AFGELASTING WINTERAVONDHOCKEY

Helaas is, vanwege de weersverwachtingen, besloten om de Winteravondcompetitie vanavond af te gelasten.
Het veld is nog niet goed en er lijken een aantal buien aan te komen. 1 flinke bui kan de boel al in de war schoppen. Daarnaast is het maar 1 of 2 graden en dat is in combinatie met de regen/sneeuw/hagel niet echt lekker. De nieuwe data zijn nu: Vrijdag 26 januari, Vrijdag 9 februari, Vrijdag 16 februari en eventueel is de nieuwe inhaaldatum: vrijdag 23 februari.

Algemeen
12-9

Hockeyschool 2017/2018

De hockeyschool was vorig jaar een enorm succes. Er werd veel getraind op allerlei technieken en er was veel persoonlijke aandacht voor alle spelers/speelsters. 

Dit jaar willen we dit weer organiseren. Nu in twee of drie blokken. Een blok voor de winterstop. Indien er zaalruimte beschikbaar is, eentje tijdens de winterstop en eentje na de winterstop. 

Wat is de hockeyschool?
De hockeyschool is een extra training naast je eigen trainingen. Je krijgt training van toptrainers en tophockeyers uit het hele district. Het is vooral een technische training. Je zult bijvoorbeeld oefenen op (hoog) pushen, forehandflatsen en slaan, backhandflatsen en slaan, bal aannemen, technische trucjes en noem het maar op. 
Er is tijdens de hockeyschool 1 trainer per 8-10 kinderen, dus je krijg heel veel persoonlijke aandacht. Zo leer je alle technieken nog beter aan. 
Het gaat er dus niet persé om dat je heel erg goed bent, maar vooral dat je hockey heel leuk vindt en graag een extra training in de week wil krijgen. Deze kans krijg je bij de hockeyschool en dan ook nog eens van hele goede trainers, waardoor je nog beter zult worden.
Op de Hockeyschool zijn we alleen maar bezig om jou beter te maken! Er is heel veel persoonlijke aandacht. Deze trainingen zijn geen vervanging voor je eigen clubtraining, maar zijn daar een een toevoeging op. 
Voor wie is de hockeyschool? Voor iedereen die naast zijn clubtrainingen een extra keer in de week wil trainen om (nog) beter te worden. Je hoeft dus geen ster te zijn, maar moet hockey vooral heel leuk vinden en elke week komen om beter te worden. 

Wanneer is de hockeyschool?
De trainingen worden aangeboden in drie blokken en zijn om de week op maandag:
Blok 1:
Maandag 25 september 16.00-17.30 uur
Maandag 9 oktober 16.00-17.30 uur
Maandag 23 oktober 16.00-17.30 uur
Maandag 6 november 16.00-17.30 uur
Maandag 20 november 16.00-17.30 uur

Blok 2:
Zaalperiode. Afhankelijk van beschikbaarheid zaalruimte. 

Blok 3:
Na de winterstop

Kosten?
De trainingen zijn weliswaar op onze vereniging, maar het is een extra training. Hier zitten daarom extra kosten aan verbonden. 
De kosten zijn voor het eerste blok €37,50.

Meedoen?
Geef je op door te mailen naar [email protected] met je naam, leeftijd, team, telefoonnummer en e-mailadres. 

Hopelijk tot maandag!

App
8-9

Doorgang trainingen bij slecht weer

Het wordt herfst en het regent veel. Er komen veel vragen binnen of de training wel door gaat. Dus om het helemaal duidelijk te maken: Training gaat altijd door, TENZIJ er een ander bericht op de website/Facebookpagina/Twitter of in de groepsapp komt!

Slapstick
7-9

slapstick 1 seizoen 2017-2018

Hallo hockeyers!

Het nieuwe seizoen is gestart! De eerste officiële wedstrijden zijn gespeeld en we hopen dat iedereen een goede zomervakantie heeft gehad. Leuk om te zien dat er weer bedrijvigheid is op de club. We hopen op een sportief en succesvol seizoen met veel gezelligheid en activiteit op onze mooie hockeyclub.

Ten aanzien van de plannen voor dit seizoen? Als we voldoende hulp kunnen vinden gaan we wat ons betreft op een paar fronten flink meters maken.

Ten eerste het technisch beleid. Dit punt is al voor een deel ingezet met de overstap naar LISA. We hebben afgelopen maanden ons oude administratie systeem (en website) ingeruild voor het LISA systeem. Naast een nieuwe website en eenvoudige ‘achterkant’ geeft dit systeem ook mogelijkheden tbv het technisch beleid. Dit beleid willen we nadrukkelijker in de praktijk brengen. Vanuit LISA krijgen we binnenkort een hockey-app voor de leden, ouders en ook trainers! In de app (meer info volgt zo snel mogelijk) kunnen leden en families straks zien waar en wanneer ze moeten spelen, fluiten en trainen en kunnen trainers trainingsoefeningen vinden. Zo zorgen we voor een doorgaande lijn per leeftijdscategorie en zorgen we er voor dat het technisch beleid verankerd wordt in de trainingen. Mooie stap wat ons betreft en ook fijn dat de leden er via de app ook veel aan hebben. Hopelijk binnenkort een situatie waarin de website vooral nog wordt bekeken door externen, omdat de leden en familie bijna alles in de app kunnen doen. De nieuwe website is al bereikbaar via het vaste adres. www.mhcroden.nl

Tweede punt voor dit seizoen is het opstarten van de werkgroepen zodat we als club vooruit gaan! Voor de zomer hebben we middels een belavond en daarna een vrijwilligersavond (in het clubhuis) geprobeerd nieuwe hulptroepen te vinden en te mobiliseren. Helaas was de opkomst zeer laag en daardoor is er op dit front tot nu toe nog te weinig gedaan. Lichtpuntjes zijn de kantine en klusgroep waarbij de laatstgenoemde al een dag lang de 4 doelen langs de zijlijn van het hoofdveld heeft aangepakt! Nogmaals dank daarvoor, ze zien er weer erg goed uit en rollen fijn over het veld. Dat de jeugd daar maar veel gebruik van mag maken!
Rest natuurlijk wel dat we voor de andere zaken die we dit seizoen willen bereiken nog niet zo ver zijn. Daarvoor is echt meer hulp nodig vanuit de leden. Tijdens de ALV (waarschijnlijk in oktober) zullen we hier meer uitleg over geven. Vele handen maken licht werk en zodra we in kaart hebben wat er gedaan moet worden moet het toch lukken stappen te zetten. Meer leden, een nieuw veld en veel gezelligheid op een nette club… als je het zo zegt klinkt het niet zo gek en best overzichtelijk. Helaas is de realiteit dat we dit als bestuur niet met z’n 3-en kunnen regelen. Hier moeten we samen de schouders onder zetten.  Als bestuur zetten wij binnenkort de eerste stap door de vrijwilligers die zich hebben aangemeld op de belavond per werkgroep te benaderen. Plannen en ideeën genoeg in ieder geval.

Nu we het daar toch over hebben.. Het bestuur zoekt nog 2 nieuwe leden; een secretaris en lid algemene zaken. Thelma vervult momenteel een dubbelrol en dit is natuurlijk niet wenselijk. Niet allemaal tegelijk graag! 

Eerst een goede start maken van het hockeyseizoen. Zorgen dat alles op dat vlak in ieder geval loopt. Komend weekend direct een mooie hockeyzondag met wedstrijden van Dames 2, Heren 1 en veteranen A! DJ is geregeld heb ik begrepen. Veel plezier en hopelijk tot snel!
 
Met vriendelijke groet,
Sander Renkema
Namens het bestuur

Algemeen
10-4

Webmaster gezocht!

Hallo allemaal,
 
We zijn op zoek naar een nieuwe webmaster! Oud lid Rein Schaap heeft dit een aantal jaren met veel plezier gedaan, maar hij wil nu graag het stokje overdragen. De belangrijkste taken die bij deze rol horen zijn:
 
Overzien dat de website online goed werkt (vooral communicatie met LISA dus) Vaste tekst pagina’s aanpassen Emailaccounts instellen (via LISA) Emails beantwoorden of doorsturen die naar [email protected] worden verzonden (paar per maand, soms wat meer)
A l met al kost het je nog geen uur per week.

Lijkt je dit leuk? Meld je dan via [email protected] , dan regelen we dat Rein je wegwijs maakt in onze webiste en jij binnen de kortste keren het MHC Roden web master bent!

groet
MHC Roden
 

Algemeen
8-11

Doneer een BAL!

Beste hockeyers en ouders,
Zoals wellicht bekend is het af en toe best een kriem om ervoor te zorgen dat er voldoende ballen aanwezig zijn voor de trainingen. J aarlijks raken we zo'n 350-400 ballen kwijt. Daarom vragen we om jullie hulp!
Bij Dash hebben ze een actie gestart en deze de actie 'doneer een bal' genoemd. Onder het mom van beter goed gejat, dan slecht bedacht, nemen we dit graag over! Dus, heb je thuis nog wat hockeyballen over die je niet gebruikt? Wij ontvangen ze heel graag. Ze worden weer voor een goed doel gebruikt, namelijk: de trainingen! Je mag de ballen inleveren bij je trainer/trainster. Zij houden ons dan op de hoogte van het aantal ballen dat wordt ingezameld.
Alvast bedankt voor jullie hulp!


Algemeen
27-8

ALV 17 september 2018

 
Beste leden en geïnteresseerden,
 
Bij deze nodigen we je graag uit voor de ALV op maandag 17 september 2018. We starten om 20hr. De agenda ziet er als volgt uit:
 
•              Opening
•              Notulen ALV 30 oktober 2017
•              Benoemen bestuursleden
•              Nieuwe veld; stand van zaken
•              Financiële zaken
- kascommissie 2017-2018
- begroting 2018-2019
•              Beleidsplan: wat worden de speerpunten voor 2018-2019 en 2019-2020
•              Vacatures: secretaris, sponsoring, algemene zaken
•              Contributie
•              Rookvrij complex (stemmen voor of tegen)
•              wvttk
 
De stukken zijn via het afgeschermde deel van de website in te zien. kijk daarvoor onder de knop 'Club' (bovenaan) bij het onderdeel 'documenten'. We hopen op je aanwezigheid!  
 
Met vriendelijke groet
 
Arjen Reinsma
Sander Renkema
 
 
 

Algemeen
3-4

Super Sunday en Clubkampioenschappen MHC Roden

Zondag 12 mei spelen al onze seniorenteams thuis. Tijd dus voor een Super Sunday! Maar een Super Sunday is niks zonder andere festiviteiten op de club. Daarom organiseren we  deze dag 2 clubkampioenschappen (shoot outs en 3 vs 3 competitie) en huldigen we al onze zaalkampioenen. 
Van 10.00-14.00 uur zullen de shoot out-clubkampioenschappen zijn(tijden zijn afhankelijk van het aantal opgaves). Van 11.00-15.00 uur zullen de clubkampioenschappen 3 vs 3 zijn.(we houden in het speelschema rekening met de shoot-outs. Je kan dus aan beide mee doen.)  Om 14.15 uur worden alle zaalkampioenen(Heren 2, JA1, MA1, MB1, MB3 en MD1) gehuldigd. 
Van 10.00 tot 14.00 uur zijn de clubkampioenschappen Shoot-outs. Per club worden 2 jongens, 2 meisjes, 1 keeper en 1 keepster voor het districtskampioenschap geplaatst op 19 mei in Haren. Win je daar, dan ga je door naar het NK shoot-outs. De Landelijke Finale is op 23 juni in Amsterdam.
Iedereen tot 17 jaar kan zich opgeven voor de clubkampioenschappen.  Deelnemers mogen op de finaledag(23 juni) in Amsterdam nog geen 17 jaar zijn!
Opgeven voor de clubkampioenschappen Shoot-outs kan tot en met 1 mei(deelname is gratis): https://forms.gle/D2st4J2XemDk6c3A6

Daarnaast organiseren we ook de clubkampioenschappen 3 vs 3 hockey in 2 categorieën:
- E8, D- en C-jeugd
- B- en A-jeugd. 
Je kan je opgeven met 3-5 personen. Je speelt met je team tegen andere teams in jouw categorie. Uiteindelijk is er in beide categorieën een winnaar en mag dit team zichzelf een jaar lang clubkampioen 3vs3 van MHC Roden noemen. 

Hoe kun je meedoen aan de clubkampioenschappen 3 vs 3? Vorm een team van minimaal 3 en maximaal 5 personen. Geef je op via de link onderaan dit bericht en vul het formulier in. Als je je op geeft, gaan we er vanuit dat je er bent. Meedoen is gratis! We hopen dat je de hele dag met z'n allen blijft om de Veteranen, Dames A, Heren 1 en Dames 2 aan te moedigen! Opgeven voor clubkampioenschappen 3 vs 3 kan tot 1 mei(deelname is gratis):  https://forms.gle/z5ZCAf26memsxNqRA


Algemeen
23-10

kantinedienst??

Hallo allemaal,
Er is wat onduidelijkheid over kantinediensten. Bij deze een kort bericht om dit te verduidelijken.
Een vereniging valt en staat bij vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen hockey. Zo simpel is het. Tav de kantine is het niet heel ingewikkeld. Ieder team zorgt tijdens de thuiswedstrijden voor een deel van de kantinebezetting. Omdat dit onmogelijk centraal te coordineren is vragen we de teams dit zelf te organiseren. Sommige teams regelen dit met een simpel appje in de week voor de thuiswedstrijd, andere teams hebben een schema wordt voor het hele seizoen. Beide prima natuurlijk, zolang er maar iemand even de koffie verkoopt! Naast het rijden bij uitwedstrijden zijn dit de taken die we van alle ouders verwachten. Deze taken staan ook los van de vrijwilligersvergoeding. Dit staat ook los van taken die eerder zijn uitgevoerd. We beschouwen kanitinedienst en rijden naar uitwedstrijden als zaken die er bij horen zodra je (kind) lid wordt van MHC Roden.
Daarnaast is het soms ook gewoon heel gezellig om met een paar ouders een praatje te maken achter (of voor) de bar.
Met vriendelijke groet
Sander Renkema
 

Algemeen
15-8

Start Seizoen 2018/2019

Het seizoen gaat bijna van start!

Voor de jeugd vanaf de d's zal het seizoen in de week van 20 augustus starten. 
Voor de jongste jeugd(tot en met M8E1) zal het seizoen in de week van 3 september starten. 

Vwb trainers/coaches zijn wij afhankelijk van roosters etc. Helaas kunnen we daarom nog geen definitief schema publiceren. Daarom hieronder een voorlopig trainingsschema. Hierin kunnen dus nog wijzigingen plaats vinden! Hou de website dus met enige regelmaat in de gaten. Na het weekend zal het in Lisa gepubliceerd worden, maar ook dan is nog niks definitief. We zijn afhankelijk van de tijden dat de trainers kunnen en hopen hierin op jullie begrip.

Op 1 september zal er een oefentoernooi met de Hondsrug plaats vinden. Schema hiervan staat elders op de website. 

Voor vragen kunt u terecht bij Tim Kühr([email protected])

Dames 1
Coach: (meer info volgt)
Woensdag 19.00-20.30 uur: Julius (NV)
Vrijdag 20.00-21.30 uur: Julius(NV)

Heren 1
Coach: 
Dinsdag  20.00-21.30 uur(NV)
Vrijdag 18.30-20.00 uur(NV)

MA1: 
Coach: (o.v.: Julius)
Woensdag 19.00-20.30 uur: Michiel (NV)
Vrijdag 20.00-21.30 uur: Michiel (HK)

MA2
Coach: Rutger
Woensdag 19.00-20.30 uur: Rutger(HK)
Vrijdag 20.00-21.30 uur: Rutger(NV)

MB1
Coach: Marloe
Woensdag 17.30-19.00 uur: Marloe(HK)
Vrijdag 18.30-20.00 uur: Marloe(HK)

MB2
Coach: Vacature
Dinsdag 18.30-20.00 uur: Nynke(NV)
Vrijdag 17.00-18.30 uur: Nynke(NV)

MC1
Coach: Nynke
Woensdag 17.30-19.00 uur: Nynke(NV)
Vrijdag 18.30-20.00 uur: Nynke(HK)

MC2
Coach: Anna/Sven
Woensdag 17.30-19.00 uur: Anna/Sven(NV)
Vrijdag 17.00-18.30 uur: Anna/Sven(HK)

MD1
Coach: 
Dinsdag 17.30-18.30 uur: Sybren/Niels(NV)
Vrijdag 17.00-18.00 uur: Sybren/Niels(HK)

MD2
Coach: Peter
Dinsdag 16.30-17.30 uur: Peter(NV)
Donderdag 16.30-17.30 uur: Peter(HK)

MD3
Coach: Inge/Arjen
Woensdag 16.30-17.30 uur: Joost?/Anouk/Lina
Vrijdag 16.00-17.00 uur: Anouk/Lina

M8E1
Coach: Marleen Rademakers
Woensdag 16.30-17.30 uur: Anna/Anouk(HK)
Vrijdag 16.00-17.00 uur: Anna(NV)

M6E1(+nieuwelingen 7/8 jaar)
Coach: 
Woensdag 15.30-16.30 uur: Tim(NV)
Vrijdag inlooptraining 16.00-17.00 uur(HK)

MF1/Nieuwelingen(+nieuwelingen 6/7 jaar)
Coach: 
Woensdag 14.30-15.30 uur: Tim(NV)
Vrijdag inlooptraining 16.00-17.00 uur(HK)

JA1:
Coach: 
Woensdag 17.30-19.00 uur: Michiel/Tim(NV)
Vrijdag 18.30-20.00 uur: Michiel/Tim(NV)

JC1
Coach: Sjors
Woensdag 19.00-20.30 uur: Sjors(HK)
Vrijdag 17.00-18.30 uur: Sjors(NV)

J6E1
Coach: 
Dinsdag 17.30-18.30 uur: Sjors/Sven(NV)
Vrijdag inlooptraining 16.00-17.00 uur(HK)

Algemeen
3-4

Rodense Hockeydag


Donderdag 2 mei organiseren we de MHC Roden Super Jeugd HockeyDag  Lekker hockeyen op MHC Roden van 9.00-17.00 uur.  Trainingen, spelletjes, toernooitjes, en andere activiteiten voor iedereen van 6-15 jaar oud. 

De hele dag trainen, wedstrijdjes spelen, spelletjes doen en vooral veel plezier maken op de club!


Wat: MHC Roden Super Jeugd Hockeydag Wanneer: 2 mei 2019 van 9.00-17.00 uur Voor wie: Iedereen van 6-15 jaar oud Kosten: 35 euro
Kosten zijn inclusief een sportshirt(indien opgegeven voor 25 april 15.00 uur)., lunch en tussendoortjes. 

Daar moet je bij zijn!

Algemeen
11-10

Trainingsschema Zaalperiode

Beste allemaal,
In de bijlage het voorlopige trainingsschema voor de zaalperiode van week 48 tot en met week 7. Er kunnen nog kleine wijzigingen komen(vanwege beschikbaarheid trainers), maar het zal voor het grootste gedeelte zo blijven. 

Nog niet iedereen weet in welk team hij komt te spelen, omdat we bij de meidenlijn alle teams opsplitsen(zo is er in de zaalperiode een MD5 en een MA4). De d-meiden horen voor eind november in welk team ze komen te spelen. 

Voor de C-, B- en A-meiden zijn er op donderdag 8 november selectietrainingen in Sportcentrum Leek voor iedereen die mee wil dingen om een plekje in het 1e team. 

19.00-20.00: Iedereen die in MC1 wil spelen 20.00-21.00: Iedereen die in MB1 wil spelen 21.00-22.00: Iedereen die in MA1 wil spelen 

Iedereen die mee wil doen om een plekje in een van de 1e teams kan naar de selectietrainingen komen. Als je wel in een eerste team wil spelen, maar onverhoopt niet kan, dan kan je jezelf afmelden(met GOEDE reden) door te mailen naar [email protected] 

De teams voor de C-, B- en A-jeugd worden uiterlijk 17 november bekend gemaakt. 

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, dan kunnen die gemaild worden naar [email protected]

Algemeen
19-7

Start Seizoen 2018/2019

Het seizoen is pas net ten einde, maar hierbij al een aantal belangrijke data voor volgend seizoen. Zet ze in de agenda!

Start seizoen
Seizoen 2018/2019 start in de week van 20-26 augustus. 

Oefenwedstrijden
Op zaterdag 1 september spelen alle   teams van MHC Roden een of twee oefenwedstrijden. Deze worden door de club geregeld. De invulling van deze oefenwedstrijden zal nog volgen, maar we zullen samen met de Hondsrug een oefentoernooitje houden. Een aantal teams zal dus in Zuidlaren spelen en de andere teams zullen in Roden spelen. Hou deze datum dus vrij!

Trainingsschema
Het trainingsschema voor komend seizoen zal uiterlijk de 2e week van augustus gepubliceerd worden op de website. 

Trainers/coaches
Een overzicht van de al bekende trainers en coaches per team zal uiterlijk 7 augustus gepubliceerd worden. 

Competitie
De competitie start in het weekend van 8 en 9 september


Mochten teams eerder willen starten met trainen of oefenwedstrijden thuis willen spelen, dan kan het veld gereserveerd worden door te mailen naar Tim Kühr ([email protected]). 


Als er nog vragen zijn, dan kunnen deze gesteld worden aan Tim Kühr([email protected])


Algemeen
15-3

Funkey

Vanaf 23 maart, funkey bij MHC-Roden. Bij Funkey hockey staat plezier in het bewegen voorop. "FUN in bewegen is immers de KEY” 
Je hoeft je niet op te geven en kan gewoon langs komen 🧒🏼 👧🏽 🏑 🎈
Ben jij ouder dan 5 jaar, maar wil je ook eens komen hockeyen? Elke woensdag is er van 14.45-15.30 uur een kennismakingstraining.  Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie over deze kennismakingstraining!

Algemeen
4-10

OPROEP!

De afgelopen jaren heeft Roden steeds minder nieuwe jeugdleden gekregen. Redenen hiervoor is naast demografische factoren en de aantrekkingskracht van voetbal (ook voor meisjes), met name het feit dat we vanuit MHC Roden hier de afgelopen jaren niet al te veel aandacht aan besteed hebben. Simpelweg omdat we hier geen vrijwilligers voor hadden.
We zijn nu op zoek naar een aantal (ouders van) leden die gezamenlijk de schouders eronder willen zetten om weer meer aandacht te geven aan ledenwerving. Met name ouders van de jongste jeugd leden zouden hiervoor heel geschikt zijn omdat zij veel binding hebben met de doelgroep en met de diverse basisscholen etc. 
Mocht je hier enthousiast over zijn of meer over willen weten, neem dan even contact op met Sander Renkema ([email protected]) of met Arjen Reinsma ([email protected]).

Slapstick
20-7

slapstick juli 2018

Hallo hockeyers en ouders/verzorgers van hockeyers!
 
Na een lange periode zonder slapstick bij deze weer een bericht vanuit het bestuur.  Er is veel gebeurd afgelopen maanden en met de zomer in volle gang leek het ons goed even wat te laten horen.
 
Het was een hockeyseizoen met ups en downs. Het feit dat H1 toch net niet in de 3 de klasse is gebleven was natuurlijk een grote domper. D2 daarentegen werd toch nog kampioen na een epische wedstrijd waarin met veel doelpunten verschil gewonnen moest worden. Erg gaaf gedaan!
MHC Roden bestaat dit jaar 50 jaar! Een echte mijlpaal en dat hebben we zeker gevierd. Wat een feest was dat! Na de zomer zullen we in ieder geval een wall of fame gaan maken, waar de nieuw opgerichte club van 50 een prominente plek zal krijgen.
 
We willen direct ook van de gelegenheid gebruik maken ALLE vrijwilligers die zich (ook) afgelopen seizoen weer hebben ingezet voor MHC Roden ontzettend te bedanken! Zonder jullie was het weer niet gelukt. Ik vergeet er vast een paar, maar de kantinecommissie, Edwin, Rutger, Rein, Joost, de trainers, coaches en managers, wedstrijdsecretariaat, scheidsrechters, familie Oudega voor de NL doet dag, Han, Henk, de klussers (Sjoerd en Peter) die de WC’s hebben aangepakt en de hulp die de volgende dag (en na het lustrum) kwam schoonmaken! Dank!!
Natuurlijk ook de lustrumcommissie. Het was een topfeest! Allemaal ontzettend bedankt!
Er zijn ook helaas weer vrijwilligers vertrokken. Die wil ik bij deze ook graag nog even extra in het zonnetje zetten. Ik noem bijvoorbeeld de ledenadministratie Marian Oijnhausen, het JAC (Anjes, Annemieke, Marieke, Ina en Miranda) en de tijdelijke penningmeester Peter. Allemaal bedankt voor de inzet!
 
Als bestuur kunnen we melden dat we de taken verdeeld hebben, maar er natuurlijk nog wat extra handjes bij zouden willen hebben . Arjen Reinsma is als penningmeester begonnen en Ard Boerema en Guus Rabius hebben zich opgeworpen mee te helpen met het veld en stichting (op de ALV zullen we dit graag formaliseren). Hanneke Nijman doet per volgend seizoen ledenadministratie. Daar zijn we erg blij mee.
 
Dan natuurlijk nog het nieuwe veld. Er is al veel over gezegd. Dat mag ook wel, want we zijn er al enige tijd mee bezig. In het kort: we zijn op de goede weg. Achter de schermen is er hard gewerkt aan de financiering, gemeente en garantstelling. Wachten is nog even op de gemeente. We krijgen positieve signalen van de gemeente en zien het dus zonnig en positief in en hebben er dus alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Enige tegenslag was natuurlijk de gemeenteraadsverkiezingen (waardoor we wederom vertraging opliepen) en btw-regelingen die verandert (dit maakte de zaak ineens een stuk complexer). Op 17 september willen we tijdens de ALV graag toelichten hoe dit allemaal is gegaan. Hopelijk is er voor die tijd zelfs meer te melden. De agenda voor die ALV zullen we vooraf delen, net als de stukken.
 
 
Voor nu een hele fijne zomer en we zien je graag aan de start van seizoen 2018-2019. En op 17 september dus bij de ALV!
 
Met vriendelijke groet
Arjen Reinsma
Guus Rabius
Sander Renkema
 
 

Algemeen
2-4

Trainingen de komende periode

De komende periode zijn er weer veel vrije dagen en vakanties. 
Daarom hieronder een overzicht op welke dagen er GEEN training is(tenzij anders afgesproken met je trainer). Alle overige dagen is er gewoon training. 

Vrijdag 19 april
Vrijdag 26 april tot zondag 5 mei

Voor de Jongste Jeugd (MF1, M6E1, Nieuwelingen F-jeugd en Nieuwelingen E-jeugd) zijn er GEEN trainingen vanaf vrijdag 19 april(goede vrijdag) tot en met zondag 5 mei. Die week erna gaan de trainingen weer van start. 

Algemeen
6-3

KOM TRIMHOCKEYEN!

Hockeyt uw zoon/dochter met veel enthousiasme en bent u benieuwd hoe het is om te hockeyen of heeft u zin om wat extra te bewegen? 
Elke maandagavond is er trimhockey op de club voor iedereen die hierin geïnteresseerd is. Een leuke en ongedwongen manier om kennis te maken met hockey en lekker buiten bezig te zijn! 

Meer info: https://www.mhcroden.nl/site/default.asp?option=2502&stcname=hockey_trimhockey&menu=2

Algemeen
1-8

Selecties dames 1

De selecties voor dames 1 zullen zijn op woensdag 15 en 22  augustus 19.00-20.30 uur. Vrijdag 17 en 24 augustus 19.00-20.30 uur en op zondag 19 en 26 augustus(tijd volgt). 

Algemeen
20-7

Nieuwe shirts voor de jeugd!

Intersport Superstore Roden nieuwe shirtsponsor van de complete jeugd van MHC Roden!
 
Bij aanvang van het nieuwe hockeyseizoen krijgen alle jeugdleden van MHC Roden een hockeyclubshirt van onze sponsor Intersport Superstore Roden.
 
Hiermee wordt de eerste stap gezet richting uniformiteit van clubkleding van MHC Roden en lopen dus vanaf komend seizoen alle jeugdteams in dezelfde shirts!
 
Om de juiste maat van uw kind te bepalen, is het wenselijk om bij Intersport te gaan passen.
Om er voor te zorgen dat de shirts z.s.m. geleverd kunnen worden, vragen wij u vanaf donderdag 21 juli tot uiterlijk donderdag 23 augustus bij Intersport langs te gaan.
 
U kunt dan gelijk bij de kassa een VIP-account aanmaken (VIP-app downloaden op uw smartphone), zodat u altijd 10% korting ontvangt op al uw hockeyaankopen.
 
Op donderdag 23 augustus organiseert Intersport Roden een speciale ledendag waarop u exclusief 20% korting ontvangt op alle hockeyartikelen.
 
Snel naar de winkel dus, zodat je klaar bent voor het nieuwe hockeyseizoen!

NB: er is op de shirts voldoende ruimte voor extra sponsoren.
 
Wij wensen u alvast een fijne vakantie!
 
MHC Roden                                         Intersport Superstore Roden
  Sander Renkema                                Emiel van der Heide

App
10-6

Info over publicatie teamindeling

De teamindeling zal morgen, maandag 11 juni, om 12.00 uur gepubliceerd worden.

App
8-5

Toernooi E8/D/C- jeugd

C/D jeugd!!! Willen jullie ons helpen met ons sectorwerkstuk? Geef je snel op aan het bovenstaande adres met je team of individueel. Groetjes Nadine de Groot Info: Wat? Een toernooi + spel op de club Datum: zondag 13 mei 2018 Tijd: 10.00-13.00 uur Kosten: Gratis Meedoen? Je geeft je op in een team van 8 of individueel. Geef je op voor 11 mei. Mail naar [email protected] Vragen? Mail ook naar dit adres!

Algemeen
4-3

Ebel van Dijk 80 jaar

MHC Roden feliciteert Ebel van Dijk met zijn 80 jarige verjaardag!!! We wensen hem een fijne speciale dag toe!

Algemeen
27-2

Geen trainingen deze week

Het is voorjaarsvakantie en normaal gesproken kan er in overleg met de trainers wel getraind worden. Helaas zijn de velden onbespeelbaar. Deze week zijn er dus helemaal geen trainingen mogelijk! Goede vakantie!

Algemeen
23-2

Samen klussen voor de club!

Samen klussen voor de club! Op 9 en 10 maart 2018 (vrijdag en zaterdag). We hebben al een handvol aanmeldingen. We hebben al twee partijen die willen sponsoren . Hartstikke mooi. Er zijn circa 20 klussen.   Wat is er zo al te doen? Rondom de velden : bladeren vegen en wegkruien, sponsorborden fatsoeneren, afval (flesjes etc) rond de velden opruimen; Kleedkamers schoonmaken, misschien ook wat pimpen; Kantine schoonmaken en houtwerk schilderen, muren witten, tafels schilderen, bar lakken; Sanitair schoonmaken, schilderen, lampen vervangen.   En ook, klussen coördineren, vooraf inkopen doen, mensen ontvangen, koffie schenken, ook belangrijk.   9 en 10 maart 2018 is het weekend van NL Doet en MHC Roden doet daar weer aan mee!   Stuur een mailtje om je aan te melden, zodat we weten hoeveel kwasten we in gaan kopen en voor hoeveel mensen we lunch moeten hebben. Mail naar [email protected] of bel naar 06-499 80 666 (Marjolein en Mathijs Oudega).    Kom je op vrijdag klussen, dan kun je 's avonds mee-eten op de club. Er wordt lunch verzorgd voor de mensen die al vroeg komen . Kom je zaterdag klussen, dan staat er ook koffie, thee en een lunch voor je klaar. Daarnaast sluiten we de dag rond 17 uur af met een borrel.   Met vriendelijke groet, De NL-DOET-commissie van MHC Roden

Algemeen
19-2

MB5 zaal net geen kampioen (-4 doelpunten)

Zondag 11 februari was het voor de meiden B5 erop of eronder. De meiden stonden op de 1e plek met 1 doelpunt meer dan Groningen. Beide teams troffen elkaar zondag niet en hadden maar een doel: winnen met heel veel doelpunten. De meiden van Groningen zetten bij de laatste wedstrijd een 13-0 neer. De opdracht was voor Roden winnen met 15-0. Ondanks mooi spel lukte dit niet. Het werd een 10-0. Toch werden ze voor hun mooie strijd in het zonnetje gezet door Aniek en Marloe. De Hullen plaatste een foto op hun site met daarop kampioenen Roden. 'S avonds werden de meiden in de pizzeria toegezongen door het personeel van Bella Sardegna. Kortom 2e plek werd als een kampioenschap gevierd.  Knap gedaan meiden!

Algemeen
28-1

Wil jij ook jongste jeugd training geven?

Lijkt het jou leuk om training te geven en ben je (bijna) 16 jaar of ouder? Ben je enthousiast en wil je de jongste jeugd wat leren? Kom dan onze trainersstaf versterken! Met ingang van 5 maart zijn we op zoek naar trainer op de volgende tijden/dagen: Dinsdag 16.30 - 17.30 uur Woensdag 15.15 - 18.00 uur(in verschillende blokken mogelijk). Vrijdag 16.00 - 17.00 uur. We organiseren een trainersbijeenkomst op donderdag 22 februari van 18.45 tot uiterlijk 20.00 uur zodat je met een duidelijke uitleg precies weet waar we mee bezig gaan. Daarnaast word je begeleid door de hoofdtrainer. Interesse? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar [email protected]

Algemeen
12-1

Gefeliciteerd Tim

MHC Roden feliciteert Tim Kühr van harte met zijn verjaardag vandaag. Onze hoofdtrainer, spin in het web en manusje van alles. We zijn ontzettend blij met je inzet voor de club!!!

Algemeen
16-12

Winteravondcompetitie 2018

Ook dit seizoen organiseren we weer de winteravondcompetitie.  We houden het op vrijdag 19 januari, 26 januari  en 16 februari.  Je kan je opgeven als team of als individu. Als je je op geeft als individu zullen we je indelen bij een team. 
Spelregels Winteravondcompetitie:
- Data: vrijdagen 19 januari, 26 januari en 16 februari van 19.00-20.30 uur.  - Als je je opgeeft, gaan we er vanuit dat je er alle drie de keren bent.  Helaas kwamen vorig jaar heel veel niet opdagen. Daarom het volgende: als een team niet op komt dagen, halen we het team uit het speelschema en sluiten we het desbetreffende team uit van de competitie.  - Een team moet minimaal bestaan uit 7 spelers en mag maximaal bestaan uit 11 spelers. We spelen 8 vs 8 op halve velden.  - Zorg dat je er altijd om 18.45 bent en help even met het klaarzetten van de velden, waar nodig.  - Na afloop en tussen de wedstrijden is er altijd een gezellige borrel, dus blijf lekker hangen! 
Geef je nu op via deze link: 
https://goo.gl/forms/SfTZ5ysMzzBJw8Jl2

Voor vragen kan je mailen naar [email protected]
Geef je op voor vrijdag 12 januari! 

App
11-12

Trainingen 11 december

Vanwege de voorspelde omstandigheden gaat de keeperstraining vandaag NIET door. De training van M8e2 en Md3 gaat wel door, maar we begrijpen het natuurlijk als de kids niet komen! Er is 1 trainer aanwezig(die in Leek woont, de trainers uit Roden komen niet.) Graag even doorgeven aan de eigen trainer of je er wel of niet bent, zodat hij door kan geven aan de trainer uit Leek hoeveel kids er komen!

App
10-12

Alle wedstrijden zondag 10 december afgelast

District Noord Oost Nederland In verband met de huidige situatie en de code oranje voor onze regio is besloten om alle wedstrijden af te gelasten.

Algemeen
3-12

EHBO Sport workshop

Donderdag 19 november is er een EHBO Sport Workshop bij MHC voor trainers en coaches gehouden. EHBO staat voor 'Eerste Hulp Bij Ongelukken'. De workshop was onder leiding van een Rode Kruis medewerkster. De avond was een zeer leerzaam, leuk en interactief gebeuren. In het begin konden de deelnemers aangegeven, welke specifieke verwondingen ze behandeld en uitgelegd wilden hebben. Je moet hier denken aan 'zand in ogen', 'bal op hoofd / knie / lichaam', 'botbreuken', 'bewusteloosheid', 'schaafwonden' en 'verstuiking enkels'. Als je het allemaal zo leest, zijn dit niet de leukste dingen. Echter in het hockey niet ondenkbaar dat dit gebeurt.
De uitleg werd afgewisseld met het zelf doen, waarbij koppels werden gevormd met 'slachtoffer' en 'eerste hulpverlener'. Dit was zeer interessant en goed om te doen. Al met al een zeer leerzame en nuttige avond. Ik zou zo zeggen een ieder die iets in de hockey doet als coach, scheidsrechter en / of trainer zou minimaal een avond als deze moeten hebben gehad. Al is het maar voor de 'awareness' dat 'veiligheid' boven alles gaat. De avond werd MHC aangeboden door AON verzekeringen in samenwerking met het Rode Kruis en Save-a-life. Waarvoor onze dank.

App
27-11

Zaalhockeyseizoen

Vanaf vandaag gaat het zaalschema in! Vergeet je zaalhandschoen niet. Deze is verplicht! Veel plezier in de zaal!

App
21-11

Update: trainingen dinsdag 21 november allemaal afgelast

De velden zijn onbespeelbaar. Helaas geen hockey vandaag.

Algemeen
21-11

Declaratieformulier vrijwilligers

Tot vandaag was het declaratieformulier niet downloadbaar. Dat is nu WEL het geval. Met dit Word document kunnen vrijwilligers declaraties opstellen en die kan worden gemaild naar de penningmeester via email ([email protected])

Algemeen
21-11

Oproep: er zijn zaalwachten nodig

Er zijn (dringend) nog een aantal zaalwachten nodig voor komend zaalseizoen.
Deze data moeten allemaal nog worden ingevuld. Graag zsm opgeven dat je zaalwacht kunt zijn via zaalcoördinator Maria Ouwinga. Geef je op per email naar [email protected] en zet het in je agenda.
10 december 13.30-16.00. (1 zaalwacht).        JA1
28 januari 8.30-12.00. (1 zaalwacht).      M8E2 15.30-19.15 (1 zaalwacht).      MB3
4 februari 12.00-15.00 (2 zaalwachten).   MD3. / JC2
11 februari 8.30-12.00.  (1 zaalwachten).    M6E2

App
21-11

Trainingen dinsdag 21 november

De trainingen op dinsdag 21 november van 16.30-17.30 zijn afgelast! Rond 16.30 een update over de overigen trainingen.

Algemeen
16-11

Zaalwachten Zaalseizoen 2017/2018

Begin december begint de zaalcompetitie. Zoals elk jaar is dit een mooie kans om je vrijwilligersbijdrage terug te krijgen, want er zijn weer zaalwachten nodig. Er zijn in totaal 60 zaalwachten nodig.  Bij 12 uur zaalwacht krijg je je vrijwilligersbijdrage terug.  Opgeven kan door te mailen naar [email protected]   Dan zal Maria Ouwinga, de nieuwe zaalcoördinator, het schema invullen in Lisa en komt het in de Lisa - agenda te staan. Zaalwachten zijn nog nodig op: Zondag 3 december: 8.30-12.00.  1 zaalwacht 12.00-15.30. 1 zaalwacht 15.30-19.15. 2 zaalwachten
Zondag 10 december: 13.30-16.00. 2 zaalwachten 16.00-18.30. 2 zaalwachten
Zaterdag 6 januari: 18.15-21.15. 1 zaalwacht
Zondag 7 januari: 8.30-12.00. 2 zaalwachten
Zondag 28 januari: 8.30-12.00.  1 zaalwacht 12.00-15.30. 1 zaalwacht 15.30-19.15. 1 zaalwacht
Zondag 4 februari: 8.30-12.00.  2 zaalwachten 12.00-15.00. 2 zaalwachten
Zondag 11 februari: 8.30-12.00 1 zaalwacht 12.00-15.00. 1 zaalwacht 15.00-18.30. 1 zaalwacht
Alvast bedankt!

App
10-11

OPROEP

Onze vrijwilliger Han Kluppel onderhoudt dagelijks de velden, maar door ziekte kan hij de komende anderhalve week geen veldonderhoud plegen. Wie o wie kunnen de komende 10 dagen helpen met bladblazen zodat de velden bespeelbaar blijven? Als zich geen vrijwilligers melden, zullen we de velden helaas moeten accepteren zoals ze er dan bij liggen. Aanmelden kan door te mailen naar [email protected] Laten we er met elkaar de schouders onder zetten, zodat de laatste 3 weken lekker gehockeyd kan worden!

Algemeen
9-11

Voorlopig trainingsschema zaalhockeyperiode

Hierbij het voorlopige trainingsschema voor in de zaalperiode. 
Het is weer gelukt om alle zaalteams 1 keer in de week binnen te laten trainen. Een enorme luxe in vergelijking met (bijna) alle verenigingen om ons heen.  
Helaas hebben we niet, zoals op het veld, zelf de keuze en krijgen we tijden van de sporthallen. We begrijpen dat dit niet optimaal is, maar aan de andere kant kunnen we op deze manier wel allemaal binnen trainen. Iets wat voor de hockey technische en tactische ontwikkeling heel goed is voor alle spelers. 

Het zaalschema, de zaalteamindelingen en zaaltrainingstijden zijn bij de meesten al bekend(afgezien van het zaalschema). Zodra het zaalschema door de bond gepubliceerd is, zal alle andere info over het zaalseizoen in Lisa verschijnen en kan alles in de agenda gezet worden. 

Mochten er vragen zijn over het trainingsschema, dan kun je bij Tim Kühr terecht.
Mochten er vragen zijn over het wedstrijdschema of de teamindelingen, dan kun je bij Edwin Prak terecht. 

We trainen dit jaar in 2 verschillende hallen. Voorheen waren dit de Rodenburghal en De Hullen. Dit jaar trainen we niet meer in de Rodenburghal, maar in sportcentrum Leek. Hier zullen ook wedstrijden gespeeld gaan worden. We hebben dus vanaf komend zaalseizoen 2 "thuis"hallen. Kijk dus altijd goed of je bij thuiswedstrijden in Leek of in Roden moet spelen!

Adres sporthallen:
De Hullen
Ceintuurbaan Zuid 6 te Roden

Sportcentrum Leek
De Schelp 35 te LeekVoorlopig Trainingsschema:
Alle trainers zullen in Lisa tevoorschijn komen als de rest van het zaalseizoen ook bekend is. Alle genoemde teams zijn de ZAALteams en dus niet de veldteams. 
Het zaaltrainingsschema gaat in vanaf maandag 27 november en loopt tot en met zondag 4 februari.

Van 5 februari tot en met 25 februari komt er een aangepast zaaltrainingsschema. Teams die dan al klaar zijn met de competitie gaan weer buiten trainen. Teams die nog door moeten, trainen door in de zaal. Zo gauw het wedstrijdschema bekend is, zal het aangepaste trainingsschema van februari bekend gemaakt worden. 

Maandag
Sportcentrum Leek
16.00-17.15 uur Keeperstraining D/C-jeugd
17.15-18.30 uur MD3 en M8E2

Dinsdag
De Hullen
16.00-17.00 uur J6E1 en M8E1
17.00-18.00 uur MB3 en MB4
18.00-19.00 uur MB2 en MB5

Dinsdag 
Sportcentrum Leek
17.00-18.00 uur JC1 en JC2
18.00-19.00 uur: JA1 en JB1
19.00-20.30 uur: Heren 1 en Heren 2

Woensdag
Sportcentrum Leek
15.00-16.00 uur MF1 en Nieuwelingen E/F-jeugd

Donderdag
De Hullen
16.00-17.00 uur M6E1 en M6E2

Donderdag 
Sportcentrum Leek
18.00-19.00 uur MA1 en MA2
19.00-20.30 uur Dames 1 en MB1

Vrijdag
De Hullen
16.00-17.00 uur MD1 en MD2
17.00-18.00 uur MC1 en MC2

Algemeen
9-11

Zaalhockeyclinic in Leek!

Op 27 december is er een leuke en leerzame zaalhockeyclinic voor iedereen van 7-16 jaar! 

Er komt zelfs een zaalhockeyinternational om jullie de fijnste kneepjes van het zaalhockey te leren!

Meer info:  https://www.facebook.com/mhcroden/posts/1626591770717776

Algemeen
17-10

uitnodiging ALV 30 oktober 2017

Hallo allemaal,
 
Bij deze nodigen wij je graag uit voor de ALV op 30 oktober 2017.
 
De stukken staan op het afgescherme deel van de website. Na het inloggen kun je hier bij. Klik op 'club' (bovenaan) en vervolgens op 'documenten' (midden) en daarna op het pijltje. De lijst documenten klapt dan open en is in te zien.
 
We starten om 20:00hr in het clubhuis en hopen op een grote opkomst. Er zijn belangrijke zaken te bespreken tbv de club. Oa de status vrijwilligers en nieuwe veld.
 
Tot dan!
 
Met vriendelijke groet
Thelma en Sander
 
 
hieronder de agenda:
---------------------------------------------------------------------------------------
 
ALV 30 oktober 2017
Start: 20:00
Locatie: clubhuis MHC Roden
 
Agenda:
·        Opening
·        Mededelingen/ingekomen stukken
·        notulen 23-1-2017
·        financiële verantwoording/afronding 2016-2017
·        kascommissie
·        werven/binden vrijwilligers
-          acties tot nu toe
-          stand van zaken momenteel
-          aanpak?
·        plannen seizoen 2017-2018
-          ledenwerving/Funky hockey
-          nieuw veld
-          lustrum
·        vaststellen contributie 2017-2018
·        bedankronde
·        rondvraag
·        afsluiting
 
 

Algemeen
15-10

IN HERFSTVAKANTIE GEEN TRAININGEN

In de herfstvakantie zijn er geen trainingen tenzij je anders hoort van je trainer. 

Algemeen
13-10

MEIDEN B1 van MHC RODEN met EETZE en OOSTEROM naar de top!

RODEN - Na een grandioze voorcompetitie in de 1st klasse, alle wedstrijden werden met winst afgesloten, gaan meiden B1 van hockeyclub MHC Roden na de herfstvakantie in de topklasse hockeyen. Samen met hun enthousiaste trainers/coaches Michiel Froling en Julius Labberton wisten de meiden maar liefst 26 doelpunten te scoren in slechts 5 wedstrijden. Dit betekent dat ze na de herfstvakantie mogen aantreden in de topklasse. Om goed voor de dag te komen, hebben de meiden geregeld dat ze straks in professionele shirts op het hockeyveld staan. Ze hebben hiervoor Eetze Design en Oosterom Verlichting bereid gevonden om hun shirts te sponsoren. Beide bedrijven zijn gevestigd in Roden en vinden het een eer dat deze sportieve groep straks hun namen draagt.  
Meiden B1 gaat dus samen met EETZE Design en OOSTEROM Verlichting naar de top!


App
12-10

Oktoberfest

Hallo lieve hockeyfans! Aanstaande zondag is het weer SuperSunday op MHC Roden! Heren 1, Dames 1 en beide veteranen teams zullen thuis strijden voor de overwinning. Daarom willen we een klein feestje organiseren met als thema Oktoberfest. De kantinecie zal een heerlijke nassi bereiden voor €3.50. Ook zal er muziek, hapjes en genoeg bier aanwezig zijn. We hopen dat alle seniorenteams, vrijwilligers en andere RodenGoden blijven hangen voor een borrel en heel veel gezelligheid! Tot zondag allemaal!

App
6-10

Start Funkeyhockey

Beste Funkey liefhebbers, Morgen beginnen we weer aan een leuke en sportieve ochtend vol met sportspelletjes en leren jullie de grondbeginselen van het hockey. Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Om kinderen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey. Oftewel: FUN is goed, bewegen is KEY = FUNKEY De Funkeytrainingen gaan in principe altijd door. Mocht het weer tegen zitten, dan laten wij dit uiterlijk 8:30 weten op de dag zelf. Er zal dan een berichtje op zowel de website als op Facebook staan dat de Funkeytraining is afgelast. Bij geen bericht gaat Funkey dus gewoon door! Mocht je na dit berichtje denken ‘wat klinkt dit leuk, kan ik morgen nog meedoen?’ Dat kan! Funkey is een instuif voor jonge kinderen in de leeftijdscategorie 4 t/m 6 jaar oud. Dus doe sportieve kleding aan en kom langs! Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen op een gezellige ochtend! Starttijd: 9:30 Eindtijd: 10:15 met afsluitend een beker ranja in het clubhuis! Locatie: MHC Roden Tot dan!

Slapstick
5-10

slapstick 2 seizoen 2017-2018

Beste leden, ouders van leden en andere geïnteresseerden,
 


Graag vraagt het bestuur aandacht voor de volgende video:
https://youtu.be/wG_n0m3sAww


De boodschap is wat ons betreft duidelijk. We hebben extra handjes nodig. Het begint nu echt te 'wringen'. Als is het maar voor 1 seizoen.Hierbij (zie bijlage in de app) een plaatje van de vacatures die we op dit moment hebben te vullen. Let wel, er zijn zaken bij die nog geen uur per week van je tijd vragen. 

We horen graag van je!Met vriendelijke groet,
Thelma en Sander

App
22-9

Funkeyhockey!

Vanaf 7 oktober elke zaterdag Funkey tussen 9.30 uur en 10.30 uur op de hockeyclub! Voor iedereen van 4, 5 of 6 jaar!

App
8-9

Uitleg gezinnen informatie in de LISA App

We hebben van enkele mensen de vraag ontvangen waarom ze in hun persoonlijke agenda bijvoorbeeld ook de wedstrijden van hun vader zien staan. De reden is dat leden die op hetzelfde adres wonen worden gezien als gezin.
Hierdoor is het  voor leden mogelijk om ook de activiteiten van andere gezinsleden te zien. Je kunt je persoonlijke teams beheren via de website login. Hier kun je kiezen welke teams je wel en niet zichtbaar wilt hebben. Zo kun je ervoor zorgen dat je informatie van broertjes, zusjes, vaders en moeders wel of juist niet terug ziet in je persoonlijke agenda. Stappenplan: 1) login bij de website omgeving van MHC Roden 2) ga naar ik ---> overzicht 3) klik op het oogje achter je persoonlijke teams, zo zal er een schuine streep doorheen komen te staan. Dit betekent dat het onzichtbaar is. Je persoonlijke teams vind je aan de linker kant.

Kantine
6-9

A.s. vrijdag weer eten op de club!

Eet jij vrijdag ook op de club? Gezellig en leuk met je team voor of na training eten. Opgeven kan tot vanavond 23.00 uur. Kosten: 3 euro  Geef je op via de site. Als je je opgeeft, gaan we er vanuit dat je echt komt. Hier kopen we op in, dus blijf dan niet weg!

Competitie
6-9

Super Sunday!

Aanstaande zondag is het Super Sunday op de club! Al onze kampioenen van vorig jaar spelen een thuiswedstrijd in hun nieuwe poule. Heren 1 in de 3e klasse met meteen een Drentse Derby, dames 2 in de reserve overgangsklasse tegen GHBS en de Veteranen A in de overgangsklasse voor Veteranen tegen Westerkwartier. Er zal een DJ aanwezig zijn, dus we maken er een mooie dag van! Kom jij al onze (Nederlands) kampioenen aanmoedigen? 12:00 uur: Veteranen A - MHC Westerkwartier Veteranen A 14:30 uur: Roden Heren 1 - Hockey Vereniging Assen Heren 16:00 uur: Dames 2 - GHBS dames 6!

App
30-8

Lancering App MHC Roden

Vandaag is de nieuwe website gelanceerd. Echter, de App is nog niet door de Appstores goedgekeurd. Dat kan nog enkele dagen duren. Zodra we weten dat onze eigen App live is laten we dat natuurlijk weten!

Algemeen
24-8

Nieuwe website en App

De website van MHC Roden is in een nieuw jasje gestoken. Dit heeft alles te maken met de overgang van AllUnited naar LISA. We hebben de afgelopen maanden (buiten de seizoenen om) deze transitie kunnen regelen met LISA en onze vrijwilligers samen. De nieuwe website is misschien even wennen, maar we hopen dat alles goed te vinden is. Natuurlijk zijn we benieuwd naar jullie mening erover dus aarzel nooit om een email te sturen naar [email protected] voor het geven ervan.
Behalve de website is MHC Roden ook trots om zijn eigen App te lanceren. Dus ga naar je Appstore en download die App. In de App is het zeer eenvoudig om al je eigen zaken en/of die van je gezin te zien. Of je moet spelen, fluiten, trainen of een kantinedienst hebt, alles staat erin. Ideaal in onze ogen en een mooie toevoeging als communicatiemiddel voor onze vereniging. 

Eten op de club

Zomervakantie


eten op de club

Jarigen

Gister:
Geen jarigen gisteren
Vandaag:
Jessy Post
Morgen:
Geen jarigen morgen
Overmorgen:
Geen jarigen overmorgen

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Roderweg 2
9301 RE Roden
050 - 501 63 97
secretariaat@mhcroden.nl