headerfoto headerfoto headerfoto
 

Historie

Waar nu de Bernhardpassage is, stond vroeger het Hotel Zuiderveld, ook wel Hotel Weites genoemd. Op 30 mei 1968 kwamen 12 enthousiaste hockeyers bij elkaar, op initiatief van de heren Egbert Nieboer en Albert Wicherlink, om daar te praten over de oprichting van een hockeyclub in Roden. Die 12 mensen waren de dames Nieboer, ten Have, Bolmeijer, Wicherlink en De  Galan en de heren Nieboer, Wicherlink, Zwiers, Van Apeldoorn, Ensing en Brunink.

Van dit illustere gezelschap, dat daadwerkelijk de MHC Roden oprichtte, is Harry  Brunink de bedenker van de naam SLAPSTICK en zijn de twee initiatiefnemers  Albert Wicherlink en Egbert Nieboer 10 jaar later ERELID geworden.

De eerste Slapstick verscheen op 27 juni 1968. Peter Oeseburg heeft vanaf het begin het drukwerk verzorgd, Janny de Vries het verzamelen van de kopij. In juni 2005 is de laatste slapstick in oude vorm verschenen.

De algemene informatie wordt vanaf 2006 alleen nog via de website van MHC Roden aan haar leden verstrekt. (www.mhcroden.nl)

Roden ging destijds met twee herenteams en één damesteam in september 1968 officieel deelnemen aan de competitie. Daartoe moest uiteraard voor zowel de dames als de heren een opgaaf worden gedaan aan de KNHB. Die allereerste opgaaf zat gelukkig nog in het archief en deze vindt u terug op onze website. Van al die spelers is Han de enige die op dit moment nog spelend lid is!!

 

Eten op de club!

Vrijdag 16 juni aanstaande kan er weer gegeten worden op de club!

Op het menu staat: Patat met Hamburger

eten op de club

Sponsoren

Contact

Adres
Roderweg 2
9301 RE Roden
secretariaat@mhcroden.nl